Wat je moet weten wanneer je een klusbedrijf begint

  • Flex
  • Comments Off
eigen klusbedrijf beginnen

Zelf de lakens uitdelen? Start een eigen bedrijf!

Zelfstandig ondernemen, een eigen bedrijf beginnen: het is de droom van menige jongere, maar zeker ook van mensen die al jarenlang onder een baas werken en nu wel eens een keer zelfs de lakens willen uitdelen. Met name in de bouwsector is het trending om een eigen bouwonderneming, klussenbedrijf of schildersbedrijf te starten. En voor eens en altijd afscheid te nemen van die dominante baas en saaie collega’s. Wat jouw motieven ook zijn om een eigen business te beginnen, belangrijk is wel dat je dit grote project doordacht en grondig aanpakt. Er zijn namelijk veel startende ondernemingen die al binnen een jaar kopje onder gaan. Wat hulp bij het beginnen van een eigen klussenbedrijf is dus altijd welkom. Maar waar moet je beginnen als je je eigen klussen- of bouwbedrijf gaat opzetten?

Zorg voor een pand, de juiste gereedschappen en machines

Primair geldt dat je een eigen plek en bedrijfspand moet hebben voor jouw bedrijf. In het begin is het investeren geblazen in de juiste machines en apparaten. Denk hierbij aan een bouwstofzuiger kopen, sloopgereedschap, zaagmachines, boormachines en tal van andere apparaten inslaan die voor een bouwbedrijf nodig zijn. Schuurmachines, materialen (hout, beton, metalen), schroeven/bouten.moren/pluggen, schuurpapier en veiligheidsmaterialen zoals helmen handschoenen en veiligheidsschoenen behoren tot het standaard assortiment van de hedendaagse klusjesman. Sla ze in bulk in, om zo op deze fikse investering te kunnen besparen. Maar bezuinig niet op het vlak van kwaliteit, want gereedschappen moeten lang meegaan en met kapot gereedschap ben je als klusser ver van huis. Vergeet ook de bedrijfsbus niet!

Papierwerk, vergunningen en registratie: regel het goed!

Uiteraard dien je over de juiste vergunningen te beschikken om een eigen klusbedrijf op te starten, zoal een omgevingsvergunning cq. bouwvergunning. Registreer je ook bij de Kamer van Koophandel voor een KvK-nummer en bij de Belastingdienst. Zorg er verder voor dat je de administratie van jouw bedrijfsvoering op een goed te volgen manier kunt bijhouden. Houd bij de oprichting van je klus onderneming ook in de gaten of je ergens subsidie op kunt krijgen als je jouw bedrijf energieneutraal of energiezuinig maakt. Zonnepanelen gebruiken als stroomvoorziening is bijvoorbeeld een goed idee. En leidt op termijn voor jezelf tot een flinke besparing.

Reclame maken voor jouw bedrijf

Ten slotte is het belangrijk om jouw klussenbedrijf via goede pr in de markt zetten. Organiseer een leuke opening, verspreidt folders in de buurt en zorg voor een herkenbaar bedrijfspand en een aantrekkelijke website. Succes met je bedrijf!            

Previous «
Next »