Maak jouw zakenreis onvergetelijk met deze 5 tips!

  • Flex
  • Comments Off

Een zakenreis onderneem je niet zomaar. Je gaat op pad met een bepaald doel. Dat neemt niet weg dat de trip natuurlijk ook wel wat extra’s mag bieden. Om de zakenreis echt onvergetelijk te maken is het slim om de volgende 5 tips op te volgen. Op die manier kan het eigenlijk al niet meer misgaan.

1 Speel een actieve rol

In plaats van op bezoek gaan bij anderen of alleen maar te luisteren naar anderen kan je ook zelf een rol spelen. Organiseer bijvoorbeeld zelf een bedrijfsfestival bij het congres. Zo kan je de bezoekers een leuke tijd bieden en kan je direct ook de kans grijpen om nieuwe mogelijkheden aan te boren. Daar zijn deze reizen voor.

2 Neem je klanten mee

Wanneer je bijvoorbeeld een leverancier in het buitenland bezoekt, dan ligt daar een kans. Je kunt ook je klanten meenemen op reis. Die kunnen dan zelf kijken waar de keten waar jullie beide schakel van zijn eigenlijk begint. Grijp dan ook direct je kans om een klantendag te organiseren tijdens de reis. Je doet die dag iets wat de klant graag wil.

3 Meer dan werk alleen

Zorg dat er tijdens de zakenreis ook ruimte is voor andere zaken dan alleen maar werk. Wanneer je een bepaald land bezoekt, dan kan je kijken welke steden of monumenten er in de omgeving te vinden zijn. Die kan je dan ook direct met het reisgezelschap bezoeken. De ontspannen sfeer zal ertoe bijdragen dat er zakengedaan wordt. Terwijl je ook bijzondere dingen kunt meemaken.

4 Alles anders dan werk

Een andere optie is om helemaal geen werkonderdeel aan de reis toe te voegen. Je zoekt een bijzondere locatie uit die je met klanten gaat bezoeken. Zo staat alles voornamelijk in het teken van dit bijzondere bezoek. Alles wat daar dan verder uit voortkomt is mooi meegenomen. Je hebt in ieder geval veel goodwill gekweekt met deze reis.

5 Zorg voor bijzondere genodigden

Het kan ook slim zijn om voor een bijzondere genodigde te zorgen. Wanneer je bijvoorbeeld een bepaald thema of onderdeel tijdens de reis hebt verzorgd. Je kunt dan een bekende specialist op dit gebied mee op reis vragen. Een oud-voetballer meenemen bij een wedstrijdbezoek met klanten is hier een goed voorbeeld van. Zo zijn er nog veel meer ideeën die je kunt toepassen. Dit maakt het werkelijk onvergetelijk.

Previous «
Next »