• Homepage
  • >
  • werkplek
  • >
  • Creëer een industrieel interieur met Skantrae binnendeuren!

Creëer een industrieel interieur met Skantrae binnendeuren!

  • Flex
  • Comments Off
industrieel interieur

Een industriële woonstijl is echt een opkomende trend van de laatste jaren. Het is een stijl die in veel woonwinkels regelmatig in de etalage haalt. Veel van de industriële elementen kun je namelijk ook goed combineren in een tijdloos of modern interieur. Wil jij je interieur een industrieel tintje geven? Lees hieronder hoe je dat doet!

Hoe is de industriële stijl ontstaan?

De industriële woonstijl is over komen waaien uit Amerika. De stijl is ontstaan vanwege een tekort aan woningbouw, maar een overschot aan gebouwen zoals fabrieken en scholen. Deze ruimtes zijn men toen gaan gebruiken als woonruimtes. Hierbij is de ruwe uitstraling behouden gebleven, zoals de stalen constructies en de bakstenen muren. Op deze manier is deze woonstijl ontstaan.

Hoe kun je een industrieel interieur herkennen? 

Stalen constructies en bakstenen muren zal je niet in elke woonkamer zien met een industrieel interieur. Een industrieel interieur kun je echter wel herkennen aan een aantal andere karakteristieke elementen. Er wordt gebruik gemaakt van stoere en robuuste materialen, veelal ruw en onbewerkt. Denk aan het gebruik van hout, metaal, beton en leer in meubelen en woonaccessoires.

Felle kleuren zal je niet terugzien in deze interieurstijl. Grijs-, zwart-, bruin- en groentinten worden wel veelvuldig gebruikt. Het is een sobere, maar strakke stijl waarbij minimalisme de boventoon voert. Met aardetinten kun je het interieur een warmere uitstraling geven. Wil je je interieur graag in een industriële stijl zien, dan worden de binnendeuren nog wel eens over het hoofd gezien. Tegenwoordig zijn binnendeuren niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle toevoeging aan jouw interieur.

Industriële binnendeuren

Binnendeuren kun je vinden in diverse stijlen. Heb je een industrieel interieur, dan zijn industriële binnendeuren natuurlijk de beste keus. Deze binnendeuren kun je herkennen door een strak en minimalistisch uiterlijk. Wie kent ze niet, zwarte deuren met smalle stijlen en dorpels en veel glas. Ze zijn tegenwoordig ook in andere kleuren te vinden of te schilderen met diverse glasopties. Wil je geen doorkijk, dan zijn er ook industriële deuren met grote panelen op de plek van het glas. 

Skantrae binnendeuren

Een merk binnendeur die een ruim assortiment industriële binnendeur heeft, is Skantrae. Sleiderink.nl biedt een ruim assortiment Skantrae binnendeuren met een grote serie industriële binnendeuren. Deze serie heet de SlimSeries. Zwart of wit gegronde deuren, blank glas of nevel glas, er zijn diverse mogelijkheden. Natuurlijk kun je de deur ook in een andere gewenste kleur aflakken. Geef je interieur ook een industrieel tintje en bestel een industriële binnendeur!

Previous «
Next »