Werken op projectbasis: zo regel jij de personeelszaken

  • Flex
  • Comments Off
werken op projectbasis

Werken op projectbasis is voor veel zzp’ers en freelancers de normaalste zaak van de wereld. Wanneer je een eigen bedrijf runt en je vaker projecten aanneemt of organiseert, zal je ook te maken hebben met veel tijdelijk personeel wat in shifts werkt. Ze komen en gaan, bijna zonder dat jij er erg in hebt. Dit vraagt om een hoop structuur wat betreft de werving en de planning, zodat je je geen zorgen hoeft te maken of je alles aan het eind van het project wel netjes afgerond hebt. Bij deze geven we je graag wat tips, zodat jij je bezig kunt houden met de organisatie zelf.

Start op tijd

Het allerbelangrijkste is dat je op tijd start met de voorbereidingen. Vaak denken we genoeg tijd te hebben, maar blijkt achteraf dat elke afzonderlijke taak veel meer tijd in beslag neemt dan we hadden gehoopt. Zeker als je met anderen samenwerkt en er compromissen gesloten moeten worden of wanneer er een bepaalde goedkeuring nodig is van anderen, kan hier zomaar een paar weken overheen gaan. Bedenk dus van tevoren hoeveel mensen je nodig hebt om een hoeveelheid uren te vullen en start op tijd met het werven van personeel.

Zorg voor een goede personeelsplanning

Als je met veel onregelmatigheden te maken hebt in een rooster, is het handig om een duidelijke planning te maken. Er zijn ontzettend veel manieren om dit te doen, maar je kunt het beste voor een online tool gaan zoals de Fleks Personeelsplanning app. Deze app organiseert een rooster op basis van beschikbaarheid en bespaart ontzettend veel tijd omdat alle administratie online verwerkt wordt. Je kunt hier alles samenvoegen, van de planning tot de urenregistratie en zelfs declaraties. Zo houd je alles overzichtelijk en laat je de online omgeving voor jou werken.

Wees duidelijk en helder

Flex-personeel hoor je precies zo te behandelen als ‘normaal’ personeel. Het is belangrijk om tijdens een project transparant te zijn tegenover de zzp’ers of freelancers. Gaat het project langer door of stopt het misschien zelfs eerder? Laat het ze dan tijdig weten, net zoals je dit bij ‘normaal’ personeel zou doen. Uiteindelijk geldt dat met alles rondom het personeel wat je nu tijdelijk aanneemt, want je houdt ze het liefst de gehele projectduur vast. Daarnaast is het goede reclame voor je organisatie als je goed voor je medewerkers zorgt en duidelijk communiceert.

Previous «
Next »