Drie gratis voordelen van een serverdemo

  • Flex
  • Comments Off
server huren

Sta jij op het punt om een nieuwe server aan te schaffen? Wacht dan nog heel even en neem de tijd om dit artikel door te nemen. Met een serverdemo bespaar jij jezelf namelijk mogelijk veel ellende. Waarom? Dat lees je hier!

Voorafgaand aan de verkoop

Ga je jouw IT-omgeving binnenkort vervangen, dan ben je je wellicht al aan het oriënteren op de aankoop van een geheel nieuw systeem. Dat is altijd een groot besluit die je niet één-twee-drie maakt. Hoogstwaarschijnlijk heb je al wel een server op het oog waarbij je alle voordelen al op een rijtje hebt gezet, maar mist het aan praktijkervaring. Om dit probleem te tackelen, raden we je aan om een serverdemo te nemen. Met een demo kom je er in de praktijk achter of het systeem ook daadwerkelijk bij jouw bedrijf past. Dat is natuurlijk wel zo handig vlak voor een grote investering!

Voordeel 1: snel vertrouwd met technologie

Het eerste grote voordeel aan een serverdemo, en dus een server huren, is dat je in binnen en mum van tijd al vertrouwd raakt met de nieuwe technologie. Hiermee doe je dus de praktijkervaring op die je vooraf eigenlijk wil om te zien of het systeem werkt zoals vooraf gehoopt. Zie het als een proefrit maken. Ook kun je een demo gebruiken als overbrugging tussen het besluit om te kiezen voor die server en het moment dat alles geïnstalleerd is. Met een demo zet je deze tijd alsnog zinvol in. 

Voordeel 2: verken mogelijkheden

In het verlengstuk van het eerste voordeel ligt ook eigenlijk dit tweede pluspunt van een serverdemo. Door voor de aankoop alle mogelijkheden uit te proberen, weet je vooraf beter wat je uiteindelijk precies wilt. Zodra je op zoek bent naar een nieuwe server, kun je zelf met een ‘wensenlijstje’ komen. Door met een demo aan de slag te gaan, zoals IRENT deze voor veel servers bijvoorbeeld aanbiedt, kun je meerdere mogelijkheden verkennen van de server. Hierdoor kom je wellicht tot inzichten die je voorafgaand aan de demo nog niet had. Zo ben je uiteindelijk nog blijer met je nieuwe server.

Risico’s verkleinen

Het is altijd goed om voorafgaand aan een grote aankoop, zoals bij een nieuwe server, goed op onderzoek uit te gaan. Hiermee verklein je uiteindelijk het risico van ongelukkige investeringen. Als een nieuwe server niet gelijk aan alle wensen voldoet, kan dit heel erg in de papieren lopen. Vergeet daarbij niet de frustraties van jou en alle werknemers. Met een demo verklein je de kans op deze mogelijke ergernissen. 

Ben jij nu ook een groot voorstander om vooraf een serverdemo te doen? Wacht dan niet langer en vraag er eentje gemakkelijk en snel aan!

Previous «
Next »