• Homepage
  • >
  • online
  • >
  • Een nieuwe domeinnaam voor jouw onderneming? Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Een nieuwe domeinnaam voor jouw onderneming? Waar moet je allemaal rekening mee houden?

  • Flex
  • Comments Off
nieuwe domeinnaam

Het kiezen van een nieuwe domeinnaam is een belangrijke stap voor elke onderneming. Een domeinnaam is immers het adres waarmee jouw bedrijf online wordt geïdentificeerd en gevonden. In deze blog noemen we enkele belangrijke punten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een nieuwe domeinnaam, denk hierbij aan relevantie, de juiste extensie, maar bijvoorbeeld ook een goede SEO Migratie

1. Kies een relevante domeinnaam

Kies een domeinnaam die relevant is voor jouw onderneming en gemakkelijk te onthouden is voor jouw doelgroep. Het is belangrijk dat de naam aansluit bij het soort producten of diensten dat je aanbiedt, zodat potentiële klanten direct een idee krijgen van wat ze kunnen verwachten.

2. Houd het simpel

Bij het kiezen van een domeinnaam wil je ervoor zorgen dat deze het merk en de diensten die je levert goed weergeeft. Denk aan iets dat uniek en relevant is voor je bedrijf. Hij moet ook gemakkelijk te onthouden en te herkennen zijn.

Vermijd ingewikkelde woorden, afkortingen of ongebruikelijke spelling. Een eenvoudige en gemakkelijk te spellen domeinnaam zorgt ervoor dat mensen deze correct kunnen typen en onthouden. Dit helpt bij het opbouwen van merkbekendheid en maakt het gemakkelijker voor mensen om jouw website te vinden.

3. Houd je naam kort en bondig

Houd de domeinnaam zo kort en bondig mogelijk. Lange domeinnamen zijn moeilijker te onthouden en typen. Bovendien kunnen ze gemakkelijk worden verward met andere vergelijkbare domeinnamen. Kies voor een naam die beknopt is, maar toch de essentie van jouw bedrijf weergeeft.

3. Denk na over de juiste extensie

Denk na over de juiste domeinextensie (zoals .com, .nl, .net) voor jouw bedrijf. Over het algemeen wordt .com nog steeds als de meest betrouwbare en populaire extensie beschouwd, maar afhankelijk van jouw doelgroep en locatie kan een andere extensie ook geschikt zijn. Overweeg bijvoorbeeld een lokale extensie zoals .nl als jouw bedrijf zich voornamelijk richt op Nederland.

4. Houd rekening met SEO

Houd bij het kiezen van een domeinnaam rekening met Search Engine Optimization (SEO). Denk aan woorden die mensen zouden kunnen gebruiken bij het zoeken naar diensten of producten die met jouw bedrijf te maken hebben. Zorg ervoor dat de trefwoorden in de domeinnaam of op zijn minst in de paginatitel voorkomen, zodat hij hoger in de zoekmachine resultaten verschijnt.

Zorg voor een SEO migratie

Heb je al een domeinnaam en website en overweeg je te kiezen voor een geheel nieuwe? Zorg dat dat je een goede SEO migratie strategie hebt. Een migratie zorgt ervoor dat je bij het veranderen van domeinnaam je opgebouwde SEO-waarde behoudt. Zonder een correct uitgevoerde SEO migratie kan je nieuwe website een aanzienlijke daling in zoekmachine verkeer ervaren. Deze daling kan leiden tot een verlies van potentiële klanten en uiteindelijk tot een afname van je omzet.

Hulp nodig met je SEO migratie?

Marketence is een gerenommeerd online marketingbureau met een uitgebreide expertise in SEO en SEO migraties. Zij kunnen jouw onderneming helpen met een naadloze overgang naar je nieuwe domeinnaam zonder je SEO-ranking te schaden.

Previous «
Next »