Zo houd je je personeel tevreden

  • Flex
  • Comments Off
personeel tevreden houden

Voor de toekomst van je bedrijf spelen allerlei factoren een rol. En het lastige is dat je op een aantal van deze factoren 0,0 invloed kunt uitoefenen. Een oorlog zoals in Oekraïne aan de gang is, heeft gevolgen voor de economie, zonder dat jij daar iets aan kunt veranderen. En wat dacht je van de coronacrisis? Natuurlijk zijn zaken zoals de gezondheid van mensen het allerbelangrijkste, maar veel ondernemers kunnen meepraten over de desastreuze gevolgen voor hun bedrijf.

Gelukkig zijn er ook factoren waar je wel invloed op hebt. En de belangrijkste is het tevreden houden van je personeel. Medewerkers die gelukkig zijn werken harder, wat alleen maar goed is voor het bedrijf. Hoe houd je je personeel tevreden? In dit artikel vind je 4 handige tips.

Een goede en schone werkomgeving

Zeg nu zelf, jij wilt ook niet werken in een kantoor waar het stof je om de oren vliegt. Dit is overigens niet alleen frustrerend, maar ook nog ongezond. Voor je personeel wil je uiteraard ook de beste (lees: schone) werkomgeving hebben. Huur een goed schoonmaakbedrijf in en bezuinig hier vooral niet op. Voor de productiviteit is het alleen maar beter als het bedrijf schoon is, dat geldt uiteraard ook voor de sfeer. Een schone werkomgeving blijft overigens niet beperkt tot het kantoor en de machines. Op een goede manier de bedrijfskleding wassen hoort er ook bij.

Gezamenlijk voor duurzaamheid

Omdat duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het goed om hier met je bedrijf aandacht voor te hebben. De meest effectieve (en leukste) manier is om dit met zijn allen te doen. Neem je medewerkers mee in het duurzaamheidstraject dat het bedrijf is ingeslagen. Daarbij kun je denken aan bewustwording op het gebied van papieren bekers en het scheiden van afval. Als bedrijf neem je hier natuurlijk het voortouw in. Dat kan op de eerder genoemde punten, maar bijvoorbeeld ook met duurzame bedrijfskleding.

Geen woorden maar daden

Geen zorgen Ajax-fans, hiermee wordt niet bedoeld dat jullie iedere maandagochtend het clublied van Feyenoord moeten zingen. ‘Geen woorden maar daden’ slaat in dit verband op hoe je als werkgever benaderbaar bent voor het personeel. Daarbij is het belangrijk om niet alleen te zeggen dat je deur altijd openstaat, maar deze ook écht altijd open te zetten. Als je medewerkers alles tegen je kunnen zeggen, voelen ze zich veilig. En alles betekent ook alles, dus ook kritiek op jouw functioneren.

Verras ze met de meest toffe uitjes

De vrijdagmiddagborrel is leuk, maar als je dit elke vrijdagmiddag organiseert gaat het bijzondere eraf. Voor managers is het dan ook goed om wat extra tijd te investeren in de organisatie van bedrijfsuitjes. Er zijn talloze mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld met zijn allen een fictieve moord oplossen. Of organiseer een survivalweekend. Een goede teamgeest is niet alleen voor de productiviteit beter, maar nog meer voor de onderlinge sfeer. En uitjes zijn nog leuk ook.

Previous «
Next »