Hoe kun je als ondernemer een hypotheek krijgen?

  • Flex
  • Comments Off

Veel ondernemers hebben moeite om een huis te kopen. Niet omdat ze geen huis kunnen vinden, maar een hypotheek voor ondernemers is moeilijker af te sluiten dan iemand die in loondienst is en een vast contract heeft. Geen zorgen: je kunt als ondernemer een hypotheek krijgen! We zullen je hieronder laten zien hoe. Alleen omdat je een eigen bedrijf hebt, wil dat niet zeggen dat je niet ook een eigen huis kunt bezitten.

Hypotheek opties voor zzp’ers

Het is moeilijker om als ondernemer in aanmerking te komen voor een hypotheek dan als je voor een baas werkt en een vast contract hebt, maar onmogelijk is het niet. Je moet echter niet alleen rekening houden met de normale factoren bij het vinden van een hypotheek, maar je moet ook een stapje verder gaan om de geldschieter te bewijzen dat je ‘het extra risico waard bent.’ De belangrijkste reden waarom kredietverstrekkers moeite hebben met het goedkeuren van zelfstandige kredietnemers, is omdat ze doorgaans een wisselende inkomstenstroom hebben. Als je een huis wil kopen en je bent zelfstandige, dan zijn er een paar verschillende opties om die hypothecaire lening veilig te stellen.

Bewijs van inkomen

Door al jouw opties te benutten, wordt het gemakkelijker om een ​​hypotheek voor een huis te krijgen en vermijd je veelvoorkomende fouten. Bovendien ben je beter voorbereid als het gaat om het praten met kredietverstrekkers wanneer zij je specifieke vragen stellen over het inkomen en arbeidsstatus. Het is belangrijk op te merken dat je niet de enige bent als het gaat om het aanvragen van een hypotheek. Je bent niet de eerste zelfstandige die een manier zoekt en je zult zeker niet de laatste zijn. 

Hoe bewijs ik mijn inkomen?

Het bewijzen van het inkomen is een van de meest cruciale stappen bij het verkrijgen van een hypotheek, omdat kredietverstrekkers zo weten dat je hen hun geld kunt terugbetalen. Dit is waar kredietverstrekkers naar op zoek zijn als ze jouw financiële situatie beoordelen. Ze willen weten of je de maandelijkse betaling kunt doen. Het is gemakkelijker voor mensen met een traditionele baan omdat kredietverstrekkers kunnen kijken naar hun salaris en uitgaven en kunnen zien of ze de maandelijkse betaling wel kunnen betalen.

Het is moeilijker voor ondernemers omdat kredietverstrekkers een consistent overzicht willen zien van het inkomsten uit het bedrijf gedurende ten minste twee jaar. Het is het beste om voorbereid te zijn met de juiste documentatie voordat je een hypotheek aanvraagt. Deze documenten moet je namelijk overleggen bij het aantonen van het inkomen en het vergroten van de kansen op het afsluiten van een hypotheek als ondernemer:

– je zakelijke belastingaangiften en soortgelijke documenten,

– je persoonlijke belastingaangiften en soortgelijke documenten,

– Alle andere documentatie van jouw inkomsten (bankafschriften, winst- en verlies marges, enz.).

Over het algemeen worden de belastingaangiften voor jouw bedrijf en privéleven geanalyseerd om te zien of je de betaling voor een hypotheek kunt doen. Bovendien zeggen de meeste kredietverstrekkers dat alleen belastbaar inkomen in aanmerking komt. Inkomsten uit beleggingen of andere activa die niet kunnen worden belast, zijn niet van toepassing, maar je moet deze mogelijk toch verstrekken.

Wanneer jouw aanvraag voor een hypotheek wordt beoordeeld, wordt er een financiële berekening op basis van jouw uitgaven en winst- en verliesrekeningen gemaakt. Als de uitgaven te hoog zijn in vergelijking met het inkomen, kom je op de meeste plaatsen waarschijnlijk niet in aanmerking voor een lening. Als jouw inkomen echter hoger is gebleven en de uitgaven lager, dan zullen kredietverstrekkers jouw aanvraag eerder in overweging nemen. Het is belangrijk om dit te kennen voordat je jouw aanvraag indient bij kredietverstrekkers. 

Previous «
Next »