• Homepage
  • >
  • online
  • >
  • Hoe zorg je ervoor dat jouw zakelijke website goed wordt gevonden?

Hoe zorg je ervoor dat jouw zakelijke website goed wordt gevonden?

  • Flex
  • Comments Off

Een zakelijke website is tegenwoordig onmisbaar als je als onderneming serieus wilt worden genomen. Elk bedrijf heeft in deze tijd een website en elk bedrijf wilt ook nog eens bovenaan staan in de zoekmachines, want op deze manier wordt je gevonden en weten de mensen wat je doet. De kunst is dus op met je zakelijke website gevonden te worden tussen duizenden andere websites met misschien wel dezelfde producten of diensten. De beste manier om gevonden te worden, is SEO. Dit staat voor Search Engine Optimization. Dit kun jezelf doen, maar het zit complex in elkaar. Daarom is het goed om een expert in te schakelen om je zakelijke website aantrekkelijk te maken voor de zoekmachines.

Scoren met je zakelijke website

SEO is eigenlijk onderverdeeld in drie onderdelen. Deze drie onderdelen zijn allemaal even belangrijk en zorgen tezamen dat je beter gevonden zal worden. Allereerst is het belangrijk dat je website technisch goed in elkaar zit. Zoekmachines zoals Google vinden het belangrijk dat je zakelijke website goed werkt, dus bijvoorbeeld niet te langzaam is en de structuur gebruiksvriendelijk is. Ook goede content is belangrijk. Goede content bestaat uit relevante informatie en woorden die relatie hebben met het onderwerp van de pagina. Binnen de content kun je aangeven aan de zoekmachines welke woorden belangrijk zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door woorden in cursief te zetten of vetgedrukt te maken. Ook plaatjes kun je een aparte naam geven. Dit noemen ze een ALT tekst. Ook deze dingen worden geïndexeerd door zoekmachines. Als derde punt is het goed dat andere websites een link plaatsen naar jouw eigen zakelijk website, dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. Het is van belang dat hierbij kwalitatieve links worden geplaatst op relevante autoritaire websites.

Extra dingen die je kunt doen

Naast SEO kunnen ook andere middelen, zoals social media helpen. Zorg dat je een fanpagina hebt op Facebook waarbij je regelmatig verwijst naar je zakelijke website. Ook dingen zoals aanmelden bij Google Places is een aanrader. Websites zoals Facebook en Google Places worden door de zoekmachines gezien als sterke websites en geven jouw zakelijke website zeker een boost als het gaat om gevonden worden op het internet.

Previous «
Next »