Het verschil tussen een payroll bureau en een uitzendbureau

  • Flex
  • Comments Off

Bij het inhuren van personeel voor je bedrijf, heb je als ondernemer de mogelijkheid een samenwerking te starten met een payroll bureau of een uitzendbureau. Wil jij personeel inhuren voor je organisatie, maar weet je niet zo goed wat het belangrijkste verschil tussen een payroll bureau en een uitzendbureau is? Lees dan meer over dit verschil voor ondernemers in dit artikel.

Payrolling en uitzenden: twee belangrijke verschillen

In feite zijn er twee belangrijke verschillen tussen payrolling in het inhuren van personeel door een uitzendbureau in de arm te nemen. Het ene verschil heeft alles te maken met de organisatorische kant van het inhuren van personeel en het andere verschil heeft te maken met de tarieven van de verschillende bureaus. Beide verschillen worden in onderstaande alinea’s beschreven, zodat je een duidelijk beeld hebt van beide mogelijkheden om personeel in te huren voor je bedrijf.

Verschil 1: de werving van kandidaten voor jouw openstaande functie

Maak je gebruik van de diensten van een uitzendbureau, dan werft het bureau in kwestie kandidaten voor jouw openstaande functie. Jij hoeft niets te doen, maar je krijgt wel meerdere kandidaten voorgesteld voor de functie binnen je bedrijf. Bij payrolling werkt dit anders. Je gaat zelf op zoek naar een geschikte kandidaat voor je functie en neemt op deze manier de hele sollicitatieprocedure voor je rekening.

Verschil 2: de kosten van de verschillende bureaus

Omdat een uitzendbureau naar geschikte kandidaten gaat zoeken voor jouw openstaande functie, betaal je dit bureau zogeheten wervingsmarge. Bij een payroll bureau is dit niet het geval, aangezien je bij payrolling zelf op zoek gaat naar geschikte kandidaten voor je functie. Omdat een payrolling bureau je hier verder niet in ondersteunt, betaal je dit bureau geen wervingsmarge en ben je bij payrolling vaak goedkoper uit dan bij het inhuren van een uitzendbureau.

Wat past het beste bij jou?

Aan de hand van het verschil tussen een payroll bureau en een uitzendbureau (zoals bij het werven van kandidaten als in de kosten), bepaal je voor jezelf welk bureau jij in wil huren voor het inhuren van personeel. Vind je het belangrijk dat je zelf niet op zoek hoeft te gaan naar personeel, dan huur je een uitzendbureau in voor deze klus. Vind je het juist prettiger om dit zelf te doen en wil je wat geld besparen, dan maak je gebruik van de diensten van een payrolling bureau.

Previous «
Next »