Rollup banners: Een dynamische tool voor elk bedrijf

 • Flex
 • Comments Off

In de wereld van marketing en branding zijn rollup banners een onmisbaar hulpmiddel voor elk bedrijf. Deze veelzijdige, draagbare en effectieve reclamemiddelen kunnen een enorme impact hebben op de zichtbaarheid van je merk. Of je nu een start-up bent of een gevestigd bedrijf, rollup banners kunnen op verschillende manieren worden ingezet om je boodschap over te brengen. In deze blogpost bespreken we de diverse toepassingen van een rollup banner, waar je op moet letten bij het ontwerpen ervan, en de verschillende soorten die beschikbaar zijn.

Toepassingen van rollup banners: Rollup banners zijn extreem veelzijdig en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt bij het ondernemen:

 1. Beurzen en evenementen: Ze zijn perfect voor beurzen, conferenties en andere evenementen waar je je bedrijf wilt presenteren. Een opvallende banner kan helpen om bezoekers naar je stand te trekken.
 2. Promoties en aankondigingen: Gebruik rollup banners om speciale aanbiedingen, nieuwe producten of aankomende evenementen te promoten.
 3. Informatieverstrekking: Ze zijn een effectief middel om informatie over je bedrijf of producten op een duidelijke en beknopte manier te presenteren.
 4. Winkel- of kantoor decoratie: Rollup banners kunnen ook worden gebruikt om je winkel of kantoorruimte te verfraaien en tegelijkertijd je merk te promoten.

Ontwerptips voor rollup banners: Een goed ontwerp is cruciaal voor de effectiviteit van je rollup banner. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden als je er een gaat bestellen, bijvoorbeeld bij Expofit:

 1. Helder en leesbaar lettertype: Kies een lettertype dat gemakkelijk leesbaar is, ook van een afstand. Vermijd het gebruik van te veel verschillende lettertypen.
 2. Gebruik van kleuren: Kleuren moeten je merk weerspiegelen en de aandacht trekken. Zorg ervoor dat er voldoende contrast is tussen de achtergrond en de tekst.
 3. Houd het simpel: Een overvolle banner kan overweldigend zijn. Houd je ontwerp eenvoudig en richt je op de kernboodschap.
 4. Kwalitatieve afbeeldingen: Gebruik hoge-resolutie afbeeldingen om ervoor te zorgen dat je banner er professioneel uitziet.
 5. Contactinformatie: Vergeet niet je contactgegevens toe te voegen, zoals je website, telefoonnummer of sociale media-accounts.

Verschillende soorten rollup banners: Er zijn verschillende soorten rollup banners beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken:

 1. Standaard rollup banners: Dit zijn de meest voorkomende en kosteneffectieve opties. Ze zijn eenvoudig op te zetten en ideaal voor eenmalige evenementen of kortstondige promoties.
 2. Premium rollup banners: Deze zijn duurzamer en hebben vaak een robuustere standaard. Ze zijn geschikt voor regelmatig gebruik en langdurige evenementen.
 3. Dubbelzijdige rollup banners: Deze banners hebben aan beide zijden een bedrukking, wat ze ideaal maakt voor plaatsen waar verkeer van twee kanten komt.
 4. Buiten rollup banners: Speciaal ontworpen voor buitengebruik, deze banners zijn weerbestendig en hebben een stevigere basis om stand te houden tegen wind.
 5. Mini rollup banners: Deze kleinere versies zijn perfect voor toonbanken of als tafelstandaards bij evenementen.

Aandachtspunten bij aanschaf: Bij het kiezen van een rollup banner, overweeg het volgende:

 1. Materiaal: De kwaliteit van het materiaal beïnvloedt zowel de duurzaamheid als de uitstraling van de banner. Kies voor een stevig, kreukvrij materiaal.
 2. Mechanisme: Het oprolmechanisme moet soepel en betrouwbaar zijn. Een goed mechanisme zorgt voor een langere levensduur van de banner.
 3. Draagbaarheid: Overweeg hoe gemakkelijk de banner te vervoeren is, vooral als je van plan bent deze regelmatig te gebruiken op verschillende locaties.
 4. Prijs: Bepaal je budget, maar onthoud dat een hogere prijs vaak overeenkomt met betere kwaliteit en duurzaamheid.
Previous «
Next »