Unieke manieren om werknemers te inspireren

  • Rogier
  • Comments Off
manieren om werknemers te inspireren

Met een gratis shirt met het bedrijfslogo red je het tegenwoordig niet meer om je werknemers gemotiveerd te houden. Terwijl jouw werknemers zich aanpassen aan de stijgende energieprijzen en het steeds veranderende werklandschap van de wereld na de pandemie, worden ze geconfronteerd met stress in hun persoonlijke en professionele leven. Een goede manager wil medewerkers inspireren, zeker in moeilijke tijden, maar waar begin je? Dit laatste stuk van de winter is een goed moment om ze wat extra inspiratie te geven, dus hier zijn een paar tips.

Verfraai de werkomgeving

Je weet al dat na de normalisering van het thuiswerken in de pandemie de terugkeer naar kantoor niet universeel was. Sommige kantoren zijn gekrompen omdat meer werknemers op afstand zijn blijven erken, terwijl andere zijn begonnen met een vierdaagse werkweek of een ander hybride model. Er kan daardoor wat open ruimte in het kantoor ontstaan, dus waarom zou je die niet opfleuren?

Investeer wat tijd en geld in het verfraaien van een ruimte, het creëren van een ontspanningsplek of het geven van de hele ruimte een kleine make-over. Felle verfkleuren, comfortabele stoelen, nieuwe verlichting, een snack station, er zijn tal van opties om van jouw kantoor een uitnodigende, vrolijke plek te maken. Als werknemers het gevoel hebben dat hun comfort wordt gewaardeerd, zullen ze meer geïnspireerd zijn.

Wees creatief met prikkels

Je weet natuurlijk dat incentives een grote motivator zijn voor werknemers, en daarom zijn externe en contante bonussen zo populair. Wees creatief met jouw incentive-aanbiedingen. Kun je de lunch op vrijdag betalen voor de meest productieve werknemer van de week? Zou je iedereen aan het einde van elke maand een weekend van vier dagen kunnen geven als ze een bepaald doel halen? Zou je een reis, een chique diner of een andere unieke ervaring kunnen verloten? Leuke wedstrijden en boeiende incentives zullen hen meer inspireren dan een waterfles met een merknaam of een broodje tijdens de lunch.

Unieke manieren om werknemers te inspireren

Creëer een cultuur van groei

Omdat het enige tijd zal duren, zal dit geen onmiddellijke impact hebben, maar de effecten zullen op de lange termijn zijn. Zorg voor een groeistructuur binnen jouw bedrijf die hard werken beloont en werknemers het gevoel geeft dat ze gewaardeerd worden. Geef prioriteit aan interne werving, promoties en bonussen. Organiseer maandelijkse vergaderingen met werknemers om hun successen te benadrukken en aan te geven waar ze ruimte hebben om te groeien, en zorg er vervolgens voor dat hun directe supervisors met hen samenwerken op die gebieden die verbetering behoeven. Houd gedetailleerde gegevens bij van hun output, zodat ze na verloop van tijd precies kunnen zien hoe goed ze het doen. Werknemers willen het gevoel hebben dat hun inspanningen de moeite waard zijn, niet alleen voor jou en het bedrijf, maar ook voor hun eigen voldoening.

Betrek werknemers bij beslissingen

Een incentivestructuur die werknemers motiveert, is hen bijvoorbeeld aandelen in het bedrijf te geven, maar je kunt meer doen dan dat om ervoor te zorgen dat ze zich echt onderdeel van het team voelen. De volgende keer dat je een belangrijke zakelijke beslissing moet nemen, ondervraagt  je de werknemers en neem je hun mening mee in jouw keuze. Er is vaak een gevoel van afstand tussen stafmedewerkers op een lager niveau en het management, omdat degenen op de grond weten hoe het bedrijf van dag tot dag werkt en degenen in de kantoren een overzicht hebben. Beide zijn belangrijk, dus laat hen zien dat je dat weet door transparant te zijn over bedrijfsplannen, de werking van het bedrijf en de besluitvormingsproces en hen uit te nodigen om zich bij je aan te sluiten.

de juiste manieren om werknemers te inspireren

Begin met hen te ondervragen over wat je zou kunnen doen om de werkplek inspirerender te maken. De simpele vraag kan creatieve gedachten en oplossingen inspireren die je zelf misschien nooit had bedacht.

Lees ook: Tips voor het ontwikkelen van een trainingsprogramma voor nieuwe werknemers

Previous «
Next »