• Homepage
  • >
  • personeel
  • >
  • Waar moet je allemaal aan denken bij het aannemen van personeel voor jouw onderneming?

Waar moet je allemaal aan denken bij het aannemen van personeel voor jouw onderneming?

  • Flex
  • Comments Off
personeel

Groeien met je onderneming is een goede zaak. Alles waar je al zo lang van droomt en zo hard voor gewerkt hebt, loont eindelijk de moeite en je onderneming krijgt naam en faam. Dit wil natuurlijk ook zeggen dat het tijd wordt om na te gaan of je al het werk nog wel alleen gedaan krijgt. Nee? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de juiste mensen om jou en je onderneming bij te staan. Het aannemen van personeel is een grote stap vooruit en net daarom is het goed om alle aandachtspunten even op een rijtje te hebben.

Ben je al geregistreerd als werkgever?

Iedere werkgever moet ook als dusdanig gekend zijn bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Vanaf het moment dat je personeel in dienst hebt, verandert er fiscaal namelijk een en ander in je onderneming. Je zal bijvoorbeeld lonen moeten uitbetalen en hierop loonheffingen betalen. Geen nood, met een goede salarisadministratie hoef je je hierover geen zorgen te maken.

Staan je arbeidsvoorwaarden op punt?

Als werkgever heb je rechten en plichten, net als je personeel. Je doet er dan ook goed aan om, voordat je je eerste personeelslid in dienst neemt, grondig werk te maken van het opstellen van waterdichte arbeidsvoorwaarden. Op die manier weet iedereen waaraan zich te houden en heb jij iets om wettelijk op terug te vallen in geval van problemen.

Ben je op de hoogte van alle wettelijke bepalingen?

Werken met personeel brengt met zich mee dat je een salarisadministratie moet voeren. Lonen uitbetalen, vakantie toekennen, pensioenregelingen aanbieden en dergelijke meer, er komt heel wat bij kijken. Gebruik maken van loonadministratie software helpt je hierin al een heel stuk vooruit.

Werk je al samen met een ervaren partner?

Je mag dan wel gebruikmaken van loonadministratie software, toch word je nu als werkgever ook geconfronteerd met tal van vragen van je werknemers als het gaat over hun arbeidsvoorwaarden. Waarschijnlijk is dit voor jou niet iets waar je vertrouwd mee bent en dat hoeft ook helemaal niet. Tal van ervaren en erkende bedrijven zijn beschikbaar om die taak van je over te nemen. Maak hier dankbaar gebruik van zodat jouw personeelszaken vlot en correct verlopen.

Previous «
Next »