• Homepage
 • >
 • werkplek
 • >
 • Waarom een elektrisch zit sta bureau de toekomst van kantoorwerk is

Waarom een elektrisch zit sta bureau de toekomst van kantoorwerk is

 • Flex
 • Comments Off
elektrisch zit sta bureau

Op kantoor werken kan een flinke aanslag zijn op je lichaam. Denk maar eens aan die stijve nek, pijnlijke rug of vermoeide benen na een lange dag zitten. Het is daarom belangrijk om te kijken naar ergonomische oplossingen op de werkplek, zoals een elektrisch zit sta bureau. Waarom dit de toekomst van kantoorwerk is, lees je hier.

De gezondheidsvoordelen van een elektrische zit sta bureau

Zitten is het nieuwe roken, wordt wel eens gezegd. Onderzoek heeft aangetoond dat te veel zitten kan leiden tot een verhoogd risico op verschillende gezondheidsproblemen, zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Het afwisselen van zitten en staan kan deze risico’s verminderen. Een elektrische zit sta bureau biedt deze mogelijkheid, waardoor je makkelijk kunt afwisselen tussen zitten en staan. Bovendien kan een actieve werkhouding helpen bij het verminderen van rugklachten en het verbeteren van de bloedcirculatie.

Verhoogde productiviteit en concentratie

Een elektrische zit sta bureau kan niet alleen bijdragen aan een gezonder lichaam, maar ook aan verhoogde productiviteit en concentratie op het werk. Door af te wisselen tussen zitten en staan blijft je lichaam actief en zul je je alerter voelen. Dit kan leiden tot betere prestaties op de werkvloer en een hogere productiviteit. Verschillende bedrijven hebben al laten zien dat het implementeren van elektrische zit sta bureaus kan leiden tot betere resultaten en een hogere werknemerstevredenheid.

Tips voor het gebruik van elektrische zit sta bureaus

Om het meeste uit je elektrische zit sta bureau te halen, zijn er enkele tips die je kunt volgen. Begin bijvoorbeeld met het afwisselen van zitten en staan in korte periodes en bouw dit langzaam op. Zorg daarnaast voor een ergonomische opstelling van het bureau, met de juiste hoogte en afstand tot je beeldscherm. Neem het volgende mee in je werkplek:

 • Stel de hoogte van het bureau correct in voor zowel zitten als staan.
 • Varieer de stand van het bureau regelmatig gedurende de dag om overbelasting van spieren en gewrichten te voorkomen.
 • Maak gebruik van hulpmiddelen, zoals anti-vermoeidheidsmatten of ergonomische accessoires, om de werkhouding te verbeteren.
 • Zorg voor een goede verlichting van het werkgebied om vermoeidheid van de ogen te voorkomen.
 • Maak een dagelijkse planning en werk afwisselend zittend en staand om de concentratie en productiviteit te bevorderen.
 • Neem regelmatig korte pauzes om de spieren en gewrichten te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Kies voor een elektrische zit sta bureau van Multi Ratio

Een elektrische zit sta bureau is niet alleen een slimme keuze voor je gezondheid, maar ook voor je productiviteit op het werk. Het biedt de mogelijkheid om af te wisselen tussen zitten en staan, wat kan leiden tot een betere bloedcirculatie en minder rugklachten. Daarnaast kan het bijdragen aan een hogere productiviteit en concentratie. Kies voor een elektrische zit sta bureau via www.multiratio.nl en zet een stap in de goede richting voor een gezonde en productieve werkomgeving. 

Previous «
Next »