Unieke oplossingen voor je dakraam

  • Flex
  • Comments Off
dakraam

Dakramen kunnen een uitdaging zijn als het gaat om raamdecoratie, omdat ze op een schuin oppervlak geplaatst zijn en je gordijnen aan de onderkant moet bevestigen om ze effectief te laten zijn. Gelukkig zijn er diverse manieren om je dakraam stijlvol te bedekken. Hier zijn 5 interessante opties.

Stijlvolle gordijnen met roedes

Klassieke gordijnen met roedes aan zowel de boven- als onderkant zijn een optie. Je kunt dit op twee manieren doen. Ten eerste kun je een tweede roede door de onderste zoom van het gordijn schuiven, net zoals bij de bovenkant. Zorg er wel voor dat de lengte van het gordijn exact klopt. De andere mogelijkheid is om een roede aan de onderzijde van het raam te plaatsen en het gordijn er overheen te draperen.

Jaloezieën & shutters

Shutters zorgen voor een sfeervolle lichtinval. Dit zijn horizontale lamellen die je kunt draaien om de hoeveelheid lichtinval aan te passen. Jaloezieën zijn vochtbestendig en worden voornamelijk in badkamers gebruikt. Met jaloezieën kun je eenvoudig de lichtinval en privacy regelen.

Plisségordijnen

Een plisségordijn is de enige optie die zowel bovenaan lichtdoorlatend als onderaan verduisterend kan zijn. Op deze manier kun je genieten van natuurlijk licht, terwijl je tegelijkertijd je privacy behoudt. Je kunt ook een deel van het raam verduisteren om fel zonlicht tegen te houden.

Bekleding op het raamkozijn

Wanneer je raamdecoratie direct op het raam bevestigt, loop je tijdens warme zomernachten het risico dat muggen door het geheel geopende raam naar binnen vliegen om je te plagen. Een oplossing hiervoor is het plaatsen van raambekleding op het raamkozijn. Je kunt ook kiezen voor een duo plisségordijn, waarmee je zowel een hor als verduistering voor je dakraam hebt.

Dakraam rolgordijnen

Dakraam rolgordijnen zijn een eenvoudige en praktische oplossing voor je dakraam. Het gordijn wordt via geleiders naar beneden gebracht en kan eenvoudig naar beneden worden getrokken om te verduisteren. De installatie is simpel: meet je raam op en laat een rolgordijn op maat maken. Bevestig het gordijn vervolgens aan het raamkozijn. Rolgordijnen zijn beschikbaar in talloze kleuren en materialen, en kunnen zowel verduisterend als transparant zijn.

Aankopen via het internet

Als je ervoor kiest om online te winkelen bij een webwinkel zoals Raamdecoratie.com, is het goed om te controleren of je jouw maten goed hebt opgemeten. Aarzel niet om kleurstalen aan te vragen als je een bepaalde kleur in gedachten hebt. Kleuren op een beeldscherm kunnen afwijken van de werkelijkheid en kunnen zelfs verschillen tussen kunstlicht en zonlicht. Door een kleurstaal te gebruiken, ben je er zeker van dat je de perfecte kleur kiest.

Previous «
Next »