• Homepage
  • >
  • werkplek
  • >
  • Vijf redenen waarom het plaatsen van laadpalen voor je kantoor essentieel is

Vijf redenen waarom het plaatsen van laadpalen voor je kantoor essentieel is

  • Flex
  • Comments Off
laadpalen voor je kantoor

Tegenwoordig rijden er steeds meer elektrische auto’s door Nederland. Ook zie je steeds meer laadpalen bij mensen voor het huis staan of in de stad. Het plaatsen van laadpalen voor je bedrijfspand kan een slimme zet zijn om deze vijf redenen:

1. Laat zien dat je meegaat met de tijd

Laadpalen zijn de laatste paar jaar pas echt in trek. Dit komt natuurlijk omdat er steeds meer mensen elektrisch gaan rijden. Door ook laadpalen te plaatsen van Reithpower voor je kantoorpand, toon je aan dat je bedrijf bezig is met duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit kan de reputatie van je bedrijf verbeteren en positief bijdragen aan het imago van je bedrijf.

2. Maak het aantrekkelijk voor werknemers

Er zullen vast werknemers zijn die al een elektrische auto hebben of misschien rijdt je zelf wel rond in een elektrische auto. Mensen die een elektrische auto hebben, zullen de voorkeur geven aan een bedrijf dat laadpalen aanbiedt op de werkplek. Door het aanbieden van laadpalen, geef je werknemers de mogelijkheid om hun auto op de laden tijdens het werk. Zo zorg je ervoor dat werknemers extra tevreden zijn.

3. Lok nieuwe klanten

Als je bedrijfspand in een gebied met veel verkeer, kan het plaatsen van laadpalen voor de deur van je bedrijf zorgen voor nieuwe klanten. Mensen met elektrische auto’s zullen eerder geneigd zijn om je bedrijf te bezoeken als ze weten dat er laadpalen beschikbaar zijn. Dit kan betekenen dat ze voor jou kiezen in plaats van de concurrent, omdat de concurrent bijvoorbeeld geen laadpalen heeft. Het lijkt een klein verschil, maar het kan je wel weer extra klanten opleveren.

4. Bespaar kosten

Door laadpalen te plaatsen, kun je kosten besparen. Denk bijvoorbeeld aan brandstofkosten van bedrijfsvoertuigen. Je kunt er als bedrijf nu voor kiezen om deze auto’s te laten vervangen door elektrische auto’s. Je bent dan eenmalig kosten kwijt aan het plaatsen van een laadpaal, maar daarna profiteer je er juist van. Zo hoef je dus weinig of helemaal geen geld meer uit te geven aan brandstofkosten.

5. Duurzaamheid

Als bedrijf is het belangrijk dat je laat zien dat je met duurzaamheid bezig bent. Het is een belangrijk dagelijks onderwerpen onder de mensen en het zal ook nog wel voor een lange tijd belangrijk blijven. Door laadpalen te plaatsen draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. Dit past dus in het duurzaamheidsbeleid van veel bedrijven en kan bijdragen aan een positief imago en reputatie van je bedrijf.  

Previous «
Next »