• Homepage
 • >
 • ondernemen
 • >
 • Bespaar tijd als zorgondernemer door het gebruik van praktijksoftware

Bespaar tijd als zorgondernemer door het gebruik van praktijksoftware

 • Flex
 • Comments Off
praktijksoftware

In dit blogartikel wordt het gebruik van praktijksoftware in de zorgsector besproken. Vaak bestaan er twijfels bij zorgondernemers als het gaat om overstappen naar dit soort software. Maar is dit wel terecht? Na het bespreken van de bestaande twijfels, zal er daarna worden ingegaan op de voordelen die deze software te bieden heeft. Lees mee en oordeel zelf!

Praktijksoftware in de zorg – Twijfels van de ondernemer

Er zijn best wel een aantal redenen waarom sommige bedrijven of organisaties in de zorgsector nog niet zijn overgestapt op praktijksoftware. Een van de belangrijkste redenen daarbij, is dat sommige organisaties zich zorgen maken over de kosten die het implementeren van deze nieuwe software met zich meebrengt.
Daarnaast kan het voor een aantal organisaties ook moeilijk lijken om de juiste software te vinden die past bij hun setje specifieke behoeften.
Tevens kan het voor enkele organisaties lastig zijn om hun werknemers te trainen in het gebruik van deze nog onbekende software.
Als laatst wil het feit dat flink wat organisaties zich (grote) zorgen maken over de veiligheid van de patiëntgegevens bij het gebruik van praktijksoftware.

Alhoewel dit allemaal legitiem lijkende twijfels zijn, is het toch het geval dat de meeste van deze twijfels niet zo terecht zijn als vandaag de dag het geval is.

6 voordelen om praktijksoftware in de zorgsector te implementeren

Ook al zijn er wel meer voordelen op te noemen die spreken voor het gebruik van praktijksoftware in de zorg, hieronder de voornaamste 6:

 • Tijdsbesparing: Praktijksoftware helpt bij het automatiseren van taken zoals bijvoorbeeld het bijhouden van dossiers en de planning van afspraken. Hierdoor kunnen zorgverleners meer tijd besteden aan hun patiënten.
 • Efficiëntie: De software kan ook zeker helpen bij het stroomlijnen van een groot aantal administratieve taken. Op deze manier hoeft er minder tijd hoeft te worden besteed aan administratie en aanverwante. Dit betekent wederom meer tijd die vrij wordt gemaakt ten behoeve van betere patiëntenzorg.
 • Veiligheid: Ookal hierboven als geldende twijfel opgenoemd, is het juist het geval dat praktijksoftware juist bijdraagt aan het veilig beheren van patiëntgegevens.
 • Toegankelijkheid: De software is altijd én overal toegankelijk.
 • Kostenbesparing: Niet geheel onbelangrijk, door de tijdsbesparing en het toenemen van de efficiënte van de organisatie ontstaat er aanzienlijke kostenreductie.
 • Betere kwaliteit van patiëntenzorg: Het softwarepakket helpt bij het verhogen van de kwaliteit van de patiëntenzorg. Dit komt omdat de breedschalige verzameling van gegevens door het softwarepakket, zorgverleners in staat stelt beter geïnformeerde beslissingen te nemen over de behandelwijze van hun patiënten.

Conclusie

Zoals gezegd kan er dus nog weerstand bestaan bij zorgondernemers om over te stappen op praktijksoftware. Uit de hierboven besproken voordelen blijkt toch wel dat dit stukje behoudendheid niet meer van toepassing is. De voordelen wegen zeker op tegen de twijfels die er nog mochten bestaan. Dit komt mede doordat de ontwikkeling van deze software de laatste jaren sprongen vooruit heeft gemaakt. Waarvan akte!

Previous «
Next »