• Homepage
  • >
  • ondernemen
  • >
  • Maak je horecabedrijf efficiënter met een professionele vaatwasmachine

Maak je horecabedrijf efficiënter met een professionele vaatwasmachine

  • Flex
  • Comments Off

Als eigenaar van een horecabedrijf weet je als geen ander dat de vaat een belangrijk onderdeel is van de dagelijkse werkzaamheden. Het is dan ook van groot belang dat je beschikt over een professionele horeca afwasmachine die je bedrijfsvoering efficiënter maakt. In dit artikel lees je waarom een professionele vaatwasmachine een investering is voor je horecabedrijf.

De voordelen van een professionele vaatwasmachine

Een professionele vaatwasmachine biedt vele voordelen voor je horecabedrijf. Ten eerste bespaart het tijd. Je hoeft niet meer handmatig af te wassen, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere werkzaamheden. Daarnaast is een professionele vaatwasmachine veel sneller dan handmatig afwassen. Hierdoor kun je meer klanten bedienen in dezelfde tijd en voorkom je dat er een lange wachtrij ontstaat. Een ander voordeel van een professionele vaatwasmachine is dat het hygiënischer is. In een professionele vaatwasmachine worden borden, glazen en bestek op hoge temperaturen gereinigd, waardoor alle bacteriën gedood worden. Hierdoor loop je minder risico op voedselvergiftiging en voldoe je aan de hygiëne-eisen van de Voedsel- en Warenautoriteit.

Verschillende soorten vaatwasmachines

Er bestaan diverse typen professionele vaatwasmachines. Zo is er de doorschuifvaatwasmachine, waarbij je de vuile vaat aan de ene kant van de machine plaatst en aan de andere kant de schone vaat eruit haalt. Dit type vaatwasmachine is ideaal voor middelgrote tot grote horecabedrijven. Een andere optie is de voorlader vaatwasmachine, die een kleinere capaciteit heeft dan de doorschuifvaatwasmachine, maar minder ruimte in beslag neemt. Hierdoor is dit type vaatwasmachine een passende keuze voor kleinere horecabedrijven. Een glazenspoelmachine is ook beschikbaar, speciaal ontworpen voor het reinigen van glazen en met als resultaat een streeploze glans. Dit bevordert niet alleen de duurzaamheid van het glaswerk, maar biedt ook een uitstekende beleving voor de klanten.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een professionele vaatwasmachine?

Bij de aanschaf van een professionele vaatwasmachine zijn er enkele zaken waar je op moet letten. Ten eerste moet je bepalen welk type vaatwasmachine het beste past bij je horecabedrijf. Heb je een grote capaciteit nodig of juist een compacte machine? Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de reinigingskracht en het energieverbruik van de vaatwasmachine. Een energiezuinige vaatwasmachine is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Previous «
Next »