• Homepage
  • >
  • Auto
  • >
  • Kies voor financial lease bij de aanschaf van een zakelijke auto 

Kies voor financial lease bij de aanschaf van een zakelijke auto 

  • Flex
  • Comments Off

Ben jij al bekend met financial lease? Het is een vorm van het leasen van een auto, waarbij je het voertuig aan het eind van de looptijd van het contract behoudt. Groot voordeel ten opzichte van de reguliere aankoop van een bedrijfswagen is het gegeven, dat je op voorhand geen grote investering hoeft te doen. Feitelijk los je de auto iedere maand voor een klein deel af. Het maakt het ook voor een startende zzp’er, welke vaak een beperkt startbudget heeft, mogelijk om een bedrijfswagen te gebruiken. Kijk eens naar financial lease voor zzp van Financialleaseforyou. Het is een voorbeeld van een partij die je een breed scala aan mogelijkheden biedt op dit vlak. 

Verschillende voordelen van financial lease 
Bij financial lease ben je direct eigenaar van de bedrijfswagen. Dit biedt het voordeel dat het vermogen binnen de organisatie blijft. Gebruik dit vermogen bijvoorbeeld voor een investering in de productiecapaciteit van je organisatie. Niet alleen het behoud van het eigen vermogen is een belangrijke reden om financial lease te overwegen als ondernemer. Denk ook aan de fiscale voordelen die financial lease met zich meebrengt. De auto staat direct op de balans van de organisatie, wat het voertuig aftrekbaar maakt. Mogelijk heb je daarbij recht op een afschrijvings-, investerings- en renteaftrek. 

Tip: de kosten van financial lease berekenen doe je eenvoudig online. Het geeft je een goed beeld van hetgeen een bedrijfswagen jou maandelijks zal kosten. Voer zelf eens een berekening uit! 

Vergelijking met operational lease 
Naast financial lease is ook operational lease populair. Ben jij bekend met de verschillen? Bij operational lease word je geen eigenaar van het voertuig, maar profiteer je van het feit dat de kosten voor wegenbelasting, verzekeringen en het onderhoud aan de auto bij de maandtermijn inbegrepen zitten. Kies je voor het financial leasen van een bedrijfswagen, dan is dit niet het geval; deze kosten worden los van de maandtermijn bij je in rekening gebracht. Dat komt doordat je hier zelf voor verantwoordelijk bent; de leasemaatschappij voert het onderhoud niet voor je uit bij financial lease. Dat hoeft overigens geen nadeel te zijn. Het biedt je namelijk de vrijheid zelf een verzekering te kiezen, evenals een garage waar je de auto laat onderhouden. 

Een ander belangrijk verschil: bij operational lease kies je vooraf hoeveel kilometers je op jaarbasis rijdt. Dat kan best lastig zijn! In het geval van financial lease profiteer je van onbeperkte kilometrage. 

Previous «
Next »