• Homepage
  • >
  • werkplek
  • >
  • Dit is waarom LED verlichting zo interessant is voor ondernemers

Dit is waarom LED verlichting zo interessant is voor ondernemers

  • Flex
  • Comments Off
led lampen ondernemers

Kostenbesparing is een van de top prioriteiten van alle ondernemers. Verlichting is een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien daarbij, maar een groot potentieel heeft om voor aanzienlijke besparingen te zorgen. Verlichting is een essentieel onderdeel van elk bedrijf en draagt ​​aanzienlijk bij aan de energierekening. Investeren in energiezuinige verlichtings opties brengt meer dan alleen financiële voordelen met zich mee. Steeds meer bedrijven schakelen over op LED’s als een duurzamere en kosten effectievere optie om een ​​veiligere en productievere werkomgeving voor hun werknemers te creëren. In dit artikel laten we de voordelen zien van industriële LED verlichting voor bedrijven.

Light-emitting diodes, of LED’s, zijn een uitstekende keuze voor alle commerciële verlichtings behoeften en zijn een ideaal alternatief voor traditionele CFL- en gloeilampen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van LED-verlichting voor bedrijven.

Energie-efficiëntie

LED’s verspillen veel minder energie dan traditionele gloeilampen en halogeenlampen. Ze zijn de meest energiezuinige verlichtings optie en kunnen het energieverbruik van de bedrijfsfaciliteit met 70-80% verminderen. Het kan resulteren in aanzienlijke maandelijkse financiële besparingen. Er zijn twee primaire manieren waarop LED’s gebruikers geld besparen. De eerste hiervan ligt voor de hand, in die zin dat ze veel energiezuiniger zijn dan alle andere soorten verlichting. Bovendien verlagen LED’s de onderhoudskosten tot bijna nul doordat ze de noodzaak elimineren om lampen tijdens hun nominale levensduur te vervangen. Op lange termijn maken deze besparingen hun hogere initiële kosten meer dan goed. Kortingen worden ook vaak aangeboden om energiezuinige verlichting aan te moedigen, wat kan helpen de initiële installatiekosten te compenseren.

LED-lampen gaan langer mee

Levenscycli van LED’s zijn veel langer dan andere typen lampen die we kennen. De lichtopbrengst gedurende deze periode is consistent, ook in tegenstelling tot de meeste andere soorten verlichting, zoals HID’s of fluorescentielampen. Zelfs na overschrijding van het nominale aantal uren produceren LED’s nog steeds voldoende licht als ze beginnen te vervagen.

LED’s geven beter licht

LED’s zorgen voor een algehele betere kwaliteit en nauwkeurigheid van het licht. Deze lampen bieden een optimale kleurweergave, een scherpere focus en verbeterde omgevingsverlichting om het uiterlijk van een gebouw bijvoorbeeld te verbeteren en klanten en werknemers een betere ervaring te bieden. Deze verbetering helpt ook om de veiligheid van werknemers te verbeteren, waardoor het voor hen gemakkelijker wordt om fouten of gevaren te vermijden.

LED’s zorgen voor een betere werkomgeving

LED-verlichting is niet-verblindend en minder vermoeiend voor de ogen. Hierdoor zullen ondernemers merken dat het de productiviteit op de werkplek verbetert en de tevredenheid van werknemers verhoogt. Bovendien verbetert de hogere nauwkeurigheid van deze lichten de veiligheid op de werkplek door een betere zichtbaarheid. In tegenstelling tot traditionele verlichting zoals met kwik gevulde fluorescentielampen, versplinteren LED-lampen niet en bevatten ze geen giftige materialen, waardoor er minder speciale verwijderingsbijdragen nodig zijn.

LED’s zijn eenvoudig te upgraden

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om over te stappen op LED-verlichting. Van drop-in-lampen die werken met bestaande armaturen tot volledig vervangende armaturen, het zijn eenvoudig processen. In veel gevallen vereenvoudigen deze lampen de installatie omdat ze geen voorschakelapparaten of extra ondersteunende apparatuur nodig hebben, omdat alles wat nodig is om ze te bedienen op zichzelf staat in het armatuur. 

Kosten efficiëntie

Hoewel LED’s duurder zijn dan andere verlichtingsbronnen, hebben ze een langere levensduur, lagere onderhoudskosten en kunnen ze een bedrijf in aanmerking laten komen voor kortingen van de overheid. In commerciële omgevingen kunnen LED’s tot maximaal 50.000 uur meegaan. Het betekent dat ze jaren mee kunnen gaan zonder vervanging. Het maakt ze ideaal voor elke commerciële omgeving!

Previous «
Next »