Wat is de meest effectieve manier van personeel inwerken?

  • Rogier
  • Comments Off
onboarding programma

Sta jij op het punt om personeel aan te nemen? Dan is het altijd goed om te kijken naar de mogelijkheden om jouw toekomstige lieden goed in te werken. Diverse onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat het inwerken van cruciaal belang is. Om deze reden zullen we hieronder een aantal punten uitlichten zodat jij weet wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je er alles aan doet om jouw personeel goed in te laten werken. Hierdoor heb je een stapje voor en wordt het personeel eerder rendabel dan dat je in werkelijkheid voor ogen hebt. 

Een externe partner inschakelen

Sta jij op het punt om personeel in te werken, dan zou je ervoor kunnen kiezen om een externe partij in te schakelen. Zo kun je bijvoorbeeld TinQwise inschakelen. Hierbij kun je een onboarding programma aanschaffen waardoor je ervoor zorgt dat het personeel sneller, maar vooral beter ingewerkt is en zo goed mogelijk wordt ingezet. Wist je dat ruim 25% van alle nieuwe werknemers besluit om te stoppen binnen het eerste jaar en dat ongeveer na 48 dagen het grootste gedeelte besluit om te stoppen? Door een goed onboarding programma raakt het personeel beter ingewerkt. Hierdoor voelen zij zich uitgerust om aan de slag te gaan en hun talent in te zetten.

Een onboarding programma kan dus helpen bij het inwerken van personeel waardoor de effectiviteit van zojuist begonnen werknemers een stuk hoger ligt. Daarnaast krijgt ook het moreel van deze werknemers een boost wat er voor zorgt dat minder werknemers vertrekken. 

Goede selectieprocedure

Het is verstandig om een goede selectieprocedure te starten voordat je iemand aanneemt. Tijdens dit gesprek is het altijd verstandig om duidelijk uit te spreken wat de taken van iemand zullen zijn zodat je zeker weet dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je het beste eruit haalt. Zo kan iemand de verwachtingen ook beter managen. Mocht je dit niet doen, dan kan het voorkomen dat iemand het niet naar zijn zin heeft en besluit om na een x aantal weken te stoppen. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het verstandig om hier vooraf aandacht aan te besteden.

Een goede selectieprocedure in combinatie met een onboarding programma kunnen er dus voor zorgen dat personeel snel rendabel wordt. 

Previous «
Next »