Een wijnkast voor kantoor aanschaffen

  • Flex
  • Comments Off
wijnkast in je kantoor

Wijn is bij uitstek een van de dranken die voor iedere gelegenheid geschikt is. Of je nu thuis op de bank een glaasje nuttigt, of op kantoor tijdens een borrel met klanten of collega’s wijn serveert; wijn doet het altijd goed. Een mooie wijnkast op kantoor is niet alleen erg functioneel, maar doet ook wat met de kantooromgeving an sich, en verhoogt daarmee direct de uitstraling van het kantoor. In dit artikel geven we je een aantal handige handvatten voor het aanschaffen van een wijnbewaarkast op kantoor.

Hoe sla ik wijn het beste op in mijn kantoor?

De één wil liever de flessen wijn ongezien houden, terwijl de ander het ziet als decoratie van het pand. Wie een wijnliefhebber is, weet wat bijzondere flessen wijn kunnen doen met een ruimte. Het opbergen van wijn doe je dan het liefst in een mooie wijnkast. Wijnkasten zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen zowel prominent in beeld staan, als meer verborgen. Tegenwoordig zijn er veel wijnkasten op de markt en voldoen ze aan ieders wensen. Wil je een wijnkast aanschaffen? Houd dan rekening met de grootte van de kast, de uitstraling en voor welke wijnen de kast het meest geschikt is. 

Welke wijnkast het beste aanschaffen?

Wijnkasten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een van de soorten die we veel terugzien is hout. Denk hierbij aan redwood, mahonie en eiken. Daarnaast zien we ook steeds vaker metaal, waaronder roestvrij staal of ijzer. Het is belangrijk dat je nagaat welk type materiaal het beste binnen het huidige interieur past. Houd je meer van landelijk of modern? Daarnaast moet een opslagplaats voldoen aan verschillende voorwaarden om de wijn zo goed mogelijk op smaak te houden. Zo moet de ruimte donker zijn, niet vochtig en met een regelmatige temperatuur te reguleren zijn. Het liefst rond de 12 graden. Is het hierdoor niet mogelijk om de wijnbewaarkast op de plek te zetten die je voor ogen had? Kies dan voor een klimaatkast die zelf de eisen reguleert. Zo kan de kast toch op het beste plekje van kantoor staan. 

Hoeveel wijn moet ik opslaan?

Afhankelijk van de grootte van je kantoor is het aan te raden verschillende hoeveelheden wijn in te slaan. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met het aantal gelegenheden per maand, het aantal wijnliefhebbers en de voorkeur voor het type wijn. Het is aan te raden om voor een kantoor een relatief grote wijnkast aan te schaffen. De wijnkast reguleert de temperatuur en zorgt ervoor dat de verschillende soorten wijnen, zo optimaal mogelijk op smaak blijven. Ben je liefhebber van bijzondere wijnen en verzamel je deze? Dan is de wijnkast ook een uitgelezen kans om je mooiste wijnen in tentoon te stellen.

Met deze tips kun je aan de slag met het aanschaffen van een eigen wijnkast voor op kantoor. Zorg er dus voor dat je de wijnkast mooi binnen de inrichting past en dat je voldoende op voorraad hebt voor je werknemers en klanten. Ben je liefhebber van bijzondere wijnen? Dan is de wijnkast een mooie plek om dat te laten zien. 

Previous «
Next »