Tips om het energielabel van je kantoorpand te verbeteren

  • Flex
  • Comments Off
energielabel kantoorpand verbeteren

Het energielabel van je kantoor vertelt een hoop over jouw bedrijf. Op de dag van vandaag is het belangrijk om milieuvriendelijke alternatieven serieus te nemen. Steeds meer consumenten zijn op zoek naar bedrijven die zo milieuvriendelijk zaken doen en ook de overheid oefent steeds meer druk uit op het verduurzamen van ondernemingen. Nu is dus hét moment om actie te ondernemen en op zoek te gaan naar hoe jij jouw kantoorpand energiezuiniger kan maken. Het energielabel geeft je een goede indicatie over waar je moet beginnen. In dit artikel bespreken we meer over het verbeteren van jouw energielabel.

De eisen waar jouw bedrijfspand aan moet voldoen

Onze overheid doet hard zijn best om de eisen die in het klimaatakkoord zijn aangegeven te halen. In dit akkoord moet de CO2 uitstoot in 2030 maar liefst 49% lager zijn dan het was in 1990. Dit is een flink doel. Om te zorgen dat al onze familie, kinderen en kleinkinderen opgroeien in een groenere en gezondere aarde, is het van belang dat onze generatie actie onderneemt. Bedrijven dragen hier een grote verantwoordelijkheid in. Het is zelfs zo dat in 2023 alle bedrijfs- en winkelpanden een energielabel C moeten krijgen. Ondanks dat er tegenwoordig zelfs als een energielabel A++ bestaat, is het al een grote sprong om alle panden naar een C te krijgen. Er zijn enkele uitzonderingen op deze regel, waaronder werkplaatsen, monumentale panden en tijdelijke kantoorpanden.

Het doel van het energielabel

Deze regel is niet voor niets in het leven geroepen. Een energielabel is namelijk een erg efficiënte manier om meer te weten te komen over het verbruik van een kantoorpand. Een kantoorpand verbruikt veel energie. Vrijwel alle medewerkers werken op een computer, alle ruimtes hebben verlichting aan staan van vroeg tot laat, er staan vaak veel printers en sommige bedrijven werken zelfs met grote machines die veel energie eten. Het is daarom belangrijk dat iedereen inzicht krijgt in hoeveel energie er jaarlijks door een bedrijf verbruikt wordt en hoe duurzaam het is. Er kan in vele gevallen namelijk veel worden bespaart en verduurzaamd.

Manieren om jouw kantoorpand te verbeteren

Er zijn gelukkig heel veel manieren hoe jij jouw kantoorpand kan verduurzamen. Het meeste begint bij de isolatie van het bedrijfspand. Wanneer een bedrijfspand goed geïsoleerd is, hoeft er minder energie of gas te worden gebruikt om het pand te verwarmen. Vervolgens is het belangrijk om te kijken of er efficiënt wordt gestookt. Ondanks dat we allemaal uiteraard in een fijn klimaat willen werken, komen veel bedrijven tot de conclusie dat ze iets zuiniger te werk kunnen met hun airco of verwarming. Wellicht is het een goed moment om over te stappen op een warmtepomp of op groene energie door middel van zonnepanelen. Om meer te weten te komen over het energieverbruik van jouw kantoorpand, vraag je een energielabel voor je bedrijfspand aan. Dit kan bijvoorbeeld bij Bedrijfsenergielabels. Na de aanvraag wordt er een energieprestatie-inspectie op locatie ingepland waarbij belangrijke bevindingen genoteerd wordt. Deze bevindingen worden later op kantoor verwerkt in een uitgebreid energieprestatie-rapport.

Previous «
Next »