Android of iOS gebruiken binnen je bedrijf?

  • Rogier
  • Comments Off
Android of iOS gebruiken

Gebruik je Android of iOS binnen je bedrijf? Of je het nu leuk vindt of niet, die keuze kan iets betekenen voor jouw bedrijf. Sinds 2007 zijn Apple en Google constant aan het worstelen om hun klantenbestand te vergroten. Sinds de introductie van de smartphone-besturingssystemen Android en iOS, hebben beide bedrijven geprobeerd hun internationale naam te gebruiken om niet alleen meer apparaten te verkopen, maar ook het daarbij behorende besturingssysteem. En dus rijst de vraag: “Wat is beter voor mijn kleine bedrijf: Android of iOS?”

Hoewel het onmogelijk is om neutraal te bepalen welk besturingssysteem beter is, gaan we, gezien de zeer subjectieve aard van merkloyaliteit en andere factoren, een aantal van de verschillen op het gebied van beveiliging, hardware, kosten en software opsplitsen die je kunnen helpen beslissen wat voor jou het beste werkt.

Android versus iOS = pc versus Mac

Bij het vergelijken van iOS- en Android-apparaten is het gemakkelijk om de beslissingspunten te vergelijken met een andere, veel meer sprekende vergelijking: tussen het bezit van een pc of een Mac. Beide beslissingen zijn afhankelijk van een groot aantal factoren, en tenzij je vastbesloten bent om een ​​bepaald soort taken uit te voeren, kan het moeilijk zijn om te beslissen. 

Android of iOS gebruiken binnen je bedrijf

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen tussen iOS en Android kiezen, komt door hun online aanwezigheid met Apple’s iCloud of juist Google’s software. Aangezien iOS en Android respectievelijk eigendom zijn van Apple en Google, als je een Gmail-account hebt, je agenda’s synchroniseert met Google Agenda en vertrouwt op Google Play Music om je muziek te krijgen, ga je meer dan waarschijnlijk voor een Android apparaat. Evenzo, als je al je afbeeldingen op de iCloud bewaart en een Apple Watch hebt, zul je waarschijnlijk een iPhone kopen.

Hoe je je smartphone wilt gebruiken, is ook van invloed. Als je een freelance videograaf bent die een high-end iMac heeft gekocht om video’s te maken, neem je waarschijnlijk een iPhone, aangezien de camera’s meestal beter zijn dan van Android-tegenhangers. Evenzo, als je een betaalbaar apparaat nodig hebt dat de constante multitasking vergemakkelijkt, zul je waarschijnlijk een pc bezitten en waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in een Android-telefoon.

Hardware is belangrijk

Toen Apple en Google voor het eerst telefoons uitbrachten, waren de hardware-ontwerpen net zo verschillend als de bedrijven zelf, met iPhones die er zo strak mogelijk uitzagen en de HTC G1 een meer op functionaliteit gebaseerde look had. Tegenwoordig zien de meeste smartphones er echter bijna identiek uit, afgezien van enkele grote verschillen. Voorbij zijn de dagen dat kleine smartphones koning waren. Tegenwoordig hebben de meeste smartphones flinke schermen. Dat wil niet zeggen dat er geen kleine schermen beschikbaar zijn natuurlijk.

Android of iOS binnen je bedrijf

Veiligheidsmaatregelen

Een goede beveiliging is cruciaal voor jouw zakelijke telefoon. Dus welk platform is veiliger: Android of iOS? Het antwoord is niet zo duidelijk. Er zijn twee belangrijke voordelen aan iOS-beveiliging. Apple controleert streng het hele systeem, van hardware tot firmware tot software. Dat betekent dat het bedrijf elke app die in zijn app store verschijnt nauwlettend in de gaten houdt, waardoor het gevaar van het downloaden van slechte- of kwaadaardige apps aanzienlijk wordt verkleind. Ook hebben iOS-apparaten een zeer goede ondersteuning, wat betekent dat oudere iPhones jaren na hun release nog steeds firmware- en beveiligingsupdates krijgen. Dat betekent dat jouw apparaat gegarandeerd de nieuwste software kan draaien met de nieuwste beveiligingsoplossingen.

Het Android-platform lijdt daarentegen aan fragmentatie, er zijn vele apparaten van veel verschillende fabrikanten op de markt. Elk apparaat wordt geleverd met een specifieke versie van Android en het is meestal niet de nieuwste, beste versie. Veel apparaten zullen uiteindelijk worden geüpgraded naar de nieuwste versie van Android, maar zelfs dat kan maanden duren nadat de software-upgrade officieel is gelanceerd. 

Android of iOS

Maak je keuze

Aan het eind van de dag wil je weten wat voor apparaat je moet kopen. We kunnen je uiteindelijk niet precies vertellen welke telefoon je moet nemen, aangezien jouw behoeften sterk kan verschillen van de onze. Dat gezegd hebbende, moet je je beslissing altijd nemen op basis van hoe nuttig de telefoon zal zijn in jouw bedrijf. De iOS-aangedreven iPhone is een goede keuze voor Apple-fans die Mac-computers gebruiken, omdat de apparaten naadloos kunnen worden geïntegreerd. Bovendien zijn iPhones extreem gebruiksvriendelijke apparaten met sterke beveiliging en handige functies zoals Siri.

Android is daarentegen een goede keuze voor gebruikers die meer opties willen. Android-telefoons zijn er in meer soorten en maten dan iPhones, dus je kunt precies het apparaat kopen dat je nodig hebt. Bovendien zijn goedkope Android-telefoons betaalbaarder dan welk iOS-apparaat dan ook op de markt. De uiteindelijke keuze ligt bij jou.

Previous «
Next »