• Homepage
  • >
  • personeel
  • >
  • Waar moet je op letten bij de aanschaf van een smartphone voor zakelijk gebruik?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een smartphone voor zakelijk gebruik?

  • Flex
  • Comments Off
smartphone zakelijk

Tegenwoordig bestaat er een legio aan smartphone producenten. Waar deze markt tot een paar jaar geleden werd genomineerd door de grote merken en men blind de nieuwste release kocht zoals de iPhone 8, zijn de tijden nu veranderd. Er is een grote verscheidenheid aan merken waar je tegenwoordig uit kunt kiezen, wat de keuze niet altijd makkelijker maakt, zeker voor zakelijk gebruik. Gelukkig zijn wij er om je te helpen en vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van een zakelijke telefoon.

Apple producten en iPhones

Er zijn veel bedrijven waar veelal met Apple producten wordt gewerkt. Denk bijvoorbeeld aan grafisch vormgevers en of webdesigners. Doordat Apple producten met het besturingssysteem iOS werken, is het voor werkgevers mogelijk om alle software en accounts te koppelen. Daarom ligt het voor de hand om een super snelle en degelijke smartphone als een iPhone 11 aan te schaffen voor werknemers. Een iPhone 11 heeft tal van mogelijkheden, een snelle processor, goede camera’s en is dus ideaal voor werknemers in de grafische designer wereld. 

Zorg dat je naar de juiste specificaties en prioriteiten kijkt bij de aanschaf van een smartphone voor je personeel

Bedrijven staren zich vaak blind op de verkeerde zaken bij de aanschaf van een mobiele telefoon voor hun personeel. Ze hebben vaak een overfocus op hardwarespecificaties zoals een lange batterijduur en veel werkgeheugen. Natuurlijk zijn die specificaties belangrijk, maar ze vormen slechts één kant van het verhaal. Als je smartphones zakelijk gaat inzetten, moet je ook nadenken over de vraag: hoe ga ik die apparaten straks beheren? Doe je dat niet, dan kunnen onverwachte kosten en een overbelaste helpdesk het gevolg zijn.

Check hoe het software- en firmware- updatebeleid van fabrikanten is opgesteld

Niet elke Android-smartphone is hetzelfde. Elke smartphoneproducent maakt eigenlijk een eigen schil rond het mobiele besturingssysteem. Daarom moet je heel goed checken hoe het software- en firmware- update beleid van fabrikanten in elkaar zit. Check dit dan ook goed, omdat dit voor zakelijk gebruik erg belangrijk is. Ontvangen gebruikers updates? Zo ja, hoe vaak? Bij goedkope telefoons mag je al blij zijn als dat één keer is in het hele leven van die telefoon. Maar er zijn ook fabrikanten die zich enorm bewust zijn van het belang van beheer en beveiliging.

Zakelijke software-oplossingen waardoor je het hele installatieproces kunt automatiseren

Bij de aanschaf van zakelijke telefoons voor een bedrijf, moet je niet alleen denken aan de hardware. Als een werknemer een nieuwe smartphone uit de doos haalt, is hij of zij zo een uur verder voordat die telefoon te gebruiken is. Er bestaan echter zakelijke software-oplossingen waardoor je het hele installatieproces kunt automatiseren. Hierdoor hoeven medewerkers alleen nog maar een taal en toetsenbordindeling te kiezen. De telefoon legt vervolgens verbinding met het bedrijfsnetwerk, waarna het Mobile Device Management de hele installatie en configuratie op afstand automatisch afhandelt. 

Voor de uitstraling: bepaal hoe het openingsscherm eruitziet en welke ringtone de smartphones krijgen

Soms wil je liever niet dat medewerkers helemaal los gaan met het personaliseren van hun telefoon. Dat geldt helemaal als je werknemers contacten met klanten hebben.

Zorg daarom ook voor een configuratie bij de zakelijke telefoons die automatisch zorgen voor een professioneel ogend scherm. Met een tool als Knox Configure kan je als beheerder onder meer bepalen hoe het openingsscherm eruitziet en welke ringtone de smartphone gebruikt. Een slimme onderneming echter installeert op elke telefoon speciale zakelijke software om smartphones op afstand te beheren en beveiligen.

Als een werknemer dan een keer thuis een appje downloadt dat niet deugt, zal de telefoon dat meteen signaleren. Waarna het Mobile Device Management (MDM) onmiddellijk in actie komt. Ofwel door de installatie van een app, die als onveilig wordt beschouwd, niet uit te voeren. Ofwel door op afstand alle zakelijke data van de telefoon te vegen. 

Previous «
Next »