Gezonder ondernemen met ergonomische kantoormeubelen

  • Flex
  • Comments Off
gezonder ondernemen

Bij het aanschaffen van kantoormeubelen speelt ergonomie een grote factor. Ergonomisch werken is steeds belangrijker geworden. Het houdt in dat een werkplek is afgesteld is het lichaam van degene die daar zit te werken. Een op maat ingestelde werkplek zorgt ervoor dat een medewerker in de juiste houding zijn werkzaamheden kan uitvoeren. Een goede, ergonomisch bureau, bureaustoel, monitor en toetsenbord helpen daarbij. Voor een werkgever is een werkplek met ergonomische kantoormeubelen een goede investering omdat medewerkers zonder klachten aan het werk kunnen, waardoor ook de productiviteit zal stijgen.

Diverse redenen om te kiezen voor ergonomische kantoormeubelen

Het aanschaffen van ergonomische kantoormeubelen heeft een aantal significante redenen. De belangrijkste reden is dat het de kans verlaagt op lichamelijk klachten. Een deel van de Nederlandse werknemers klaagt dat zij de werkplek niet optimaal vinden en hierdoor last krijgen van klachten in de schouders, nek en rug. Dit is vooral het gevolg van de houding die men aanneemt als de meubels niet goed aansluiten op de houding. Hier kan men vrij eenvoudig iets aan doen; de zithouding wordt aanzienlijk verbeterd dankzij ergonomische kantoormeubelen. Een betere zithouding zorgt tevens voor een hogere productiviteit. Op het moment dat men lekker zit en minder klachten ervaart, zal het ook gemakkelijker zijn om door te werken. Van de investering plukt de werkgever dus ook de vruchten van. Daarnaast zijn ergonomische kantoormeubelen een duurzame investering. De zijn wat steviger geprijsd maar gaan ook veel langer mee waardoor de investering over een langere periode kan worden uitgesmeerd. 

De kantoorinrichting

Er is een groot aanbod in verschillende soorten kantoormeubelen. Maar ook de rest van de kantoorinrichting verdient de nodige aandacht. Dus naast ergonomische stoelen en bureaus kunt u ook denken aan de aanschaf van bijvoorbeeld akoestische panelen, akoestische plantenbakken of plafondpanelen. Het wordt vaak over het hoofd gezien maar een goede akoestiek in een ruimte is essentieel. Al deze aanpassingen zorgen voor demping van geluid. Dit vermindert stress en heeft een positieve invloed op het welzijn van uw werknemers. Maar ook de invulling van het licht is belangrijk. Zo heeft daglicht een positieve werking op de biologische klok van mensen. Het activeert in de ochtend, overdag zorgt het voor en zekere mate van welbevinden en ’s nachts is het belangrijk voor een goede nachtrust. Zorg dus voor voldoende natuurlijke lichtinval en kies ook voor de juiste temperatuur binnenverlichting. 

Voldoende accessoires

En natuurlijk mogen ook de accessoires niet ontbreken. Deze zorgen voor aankleding en sfeer op kantoor. Denk daarbij aan functionele accessoires als kapstokken, papierbakken en computeraccessoires. Maar ook de sfeerverhogende elementen zijn belangrijk als wanddecoratie of zelfs kunst. En natuurlijk ook een juiste hoeveelheid aan planten. Het zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar ze verhogen ook de luchtkwaliteit op kantoor. Verder hebben ze een hoge absorptiewaarde waardoor het geluid wederom gedempt wordt.
Bij het aanschaffen van ergonomische kantoormeubelen moet u ook nog even rekening houden met het plaatsen hiervan. Er zijn wettelijke eisen die aangeven hoe groot een flexibele werkplek moet zijn. 

Previous «
Next »