• Homepage
  • >
  • ondernemen
  • >
  • Als ondernemer je eigen software laten ontwikkelen, deze opties heb je

Als ondernemer je eigen software laten ontwikkelen, deze opties heb je

  • Flex
  • Comments Off
software ontwikkelen

Goede software voor je bedrijf kan erg belangrijk en zelfs noodzakelijk zijn. Of dit nu voor je medewerkers is of voor je klanten, de software moet goed in elkaar zitten. Het ontwikkelen van software moet dus op de juiste manier gebeuren. Wanneer je software wilt laten ontwikkelen heb je meerdere opties. Voordat je de software laat ontwikkelen zul je jezelf moeten verdiepen in deze opties. De ontwikkeling van software is in sommige gevallen erg duur. Het zou dus zonde zijn als de software niet helemaal werkt hoe je zou willen. 

Maatwerk

In eerste instantie moet je weten of de software die je nodig hebt op maakt gemaakt moet worden. Als je een ingewikkeld en nieuw systeem nodig hebt is dat vaak het geval. Als je eenvoudige software nodig hebt zou je ook een standaardpakket kunnen nemen. Ook is het mogelijk om deels voor een standaard pakket te kiezen en hier een aantal maatwerk opties aan toe te voegen, hier moet wel een API beschikbaar voor zijn. Wanneer je dit doet zul je besparen op kosten doordat een deel standaard is. Ondanks dat het deels standaard is zul je door de maatwerk opties nog profiteren van software die goed aansluit op je behoefte. 

Proces

Software laten ontwikkelen kost tijd. Hier zul je dus van tevoren rekening moeten houden. Stel dat je een nieuw bedrijf start en de software cruciaal is voor de bedrijfsvoering zul je moeten wachten tot de software af is. Wanneer je maatwerk software wilt laten ontwikkelen kan het aardig wat tijd in beslag nemen. Dit komt doordat de software uitvoerig getest moet worden voordat deze in gebruik genomen wordt. Bugs en andere fouten moeten eruit gehaald worden in de testfase. Als er veel haast achter zit zul je merken dat de software nog niet optimaal werkt. 

Zelf of laten doen

Sommige bedrijven kiezen ervoor om een developer in dienst te nemen om nieuwe software voor het bedrijf te laten ontwikkelen. Vaak wordt dit gedaan om kosten te besparen. Natuurlijk is dit ook een optie maar in veel gevallen is het beter om hier een gespecialiseerd bedrijf voor in te schakelen. Een professioneel bedrijf heeft hier een stuk meer ervaring in en is ook een stuk betrouwbaarder. Wanneer je kiest voor een developer kan het zijn dat er een stukje kennis mist, dit zul je dan ook merken in het eindresultaat. Als je toch kiest voor een developer, kun je het beste kiezen voor een senior developer en tussentijds second opinion laten uitvoeren. Ook kun je kiezen voor een klein team.

Previous «
Next »