Waarom je als ondernemer je eigen blog moeten beginnen

  • Rogier
  • Comments Off
je eigen blog beginnen

Marketing bedrijven met een beperkt budget blijft een uitdaging voor veel kleine bedrijven. Onderzoek toont aan dat 20% van de startende bedrijven in het eerste jaar van hun bestaan ​​sluiten. De bedrijven die dat eerste jaar wel overleven, vinden het moeilijk om het hoofd boven water te houden en 65% stopt uiteindelijk binnen 10 jaar. Een van de belangrijkste redenen is slechte marketing. Met weinig beschikbare middelen kan het voor eigenaren van kleine bedrijven een uitdaging zijn om hun merken effectief te promoten. In dit artikel wordt uitgelegd wat de voordelen zijn van bloggen en hoe je een succesvolle zakelijke blog kunt maken.

Bloggen is een zeer kosteneffectieve tool die wordt gebruikt in marketing. Er zijn momenteel wereldwijd 5 miljard internetgebruikers en 60 procent van de consumenten leest regelmatig blogs, wat een enorme potentiële markt vertegenwoordigt om te bereiken via dat bloggen.

Hoe kan bloggen jouw bedrijf helpen?

Er zijn grote voordelen van bloggen voor je bedrijf, waaronder:

– Zorg voor een betere klantrelatie: er komen elke dag nieuwe bedrijven bij, en dat heeft het vrij moeilijk gemaakt om klantenloyaliteit te verkrijgen of behouden. Met blogposts van hoge kwaliteit over jouw bedrijf en producten of diensten die je levert kun je je bezoekers echter betrokken houden en een sterke relatie met hen opbouwen. Je kunt communiceren met die blogbezoekers door vragen te beantwoorden of op hun opmerkingen te reageren. Op de lange termijn zal dit je helpen vertrouwen op te bouwen bij je publiek.

als ondernemer je eigen blog beginnen

Een goede SEO opbouwen

Mensen zoeken vaak online naar oplossingen wanneer ze een probleem hebben. Investeer daarom tijd in SEO zodat jouw bedrijf in de zoekresultaten verschijnt. Door de kennis en ervaring te delen, kun jij de expert worden waar ze terecht kunnen als ze advies nodig hebben.

Creëer een verkooplead

Bloggen is een geweldige manier om verkeer voor jouw bedrijf te genereren. Zorg ervoor dat je je doelgroep onderzoekt om hun behoeften te begrijpen, zodat je een niche voor jezelf kunt creëren. Het gebruik van op SEO gebaseerde inhoud kan verkeer naar jouw website genereren, wat kan leiden tot verkoopleads voor het bedrijf.

Het starten van een nieuwe blog voor je bedrijf kan intimiderend overkomen. Dus, hier zijn een paar tips om je te helpen een succesvolle blog te maken:

1. Waarde bieden

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen blogs lezen, is omdat ze iets nieuws willen leren. Blogposts met how-to-handleidingen, tutorials en tips zijn erg populair en kunnen je helpen een enorme hoeveelheid verkeer te genereren. 

2. Gastposten toestaan

Mensen delen graag hun ideeën en ervaringen. Door ze toe te staan ​​een gastpost op je blog te plaatsen, krijgen ze de mogelijkheid om dat te doen en om met jou en andere bezoekers te communiceren. Gastposts zijn ook geweldig om je te helpen begrijpen wie jouw lezers zijn en waarin ze geïnteresseerd zijn. 

Waarom je als ondernemer een eigen blog moet hebben

3. Maak de blog interactief en sta opmerkingen toe

Een blog waarop bezoekers commentaar kunnen geven en vragen kunnen stellen over gerelateerde onderwerpen, trekt meer aandacht dan blogs die dat niet doen. Creëer een gebruiksvriendelijk platform waar gasten hun opmerkingen kunnen plaatsen en vragen kunnen stellen. Het interactief maken van jouw blog is erg belangrijk voor het opbouwen van een goede klantenservice en een beter begrip van jouw klanten, wat uiteindelijk meer verkoopleads kan genereren.

4. Bewaak en analyseer het blogverkeer

Veel mensen geven de voorkeur aan blogposts die informatief en onderhoudend zijn en hen nieuwe dingen leren. Het is belangrijk om jouw blogverkeer bij te houden om te bepalen welke van de blogposts het beste presteert en om erachter te komen wat de lezers interesseert. Je kunt hiervan profiteren om meer verkeer en leads voor het bedrijf te genereren.

Waarom je als ondernemer je eigen blog moeten beginnen

5. Krijg externe links naar je blog

Het “web” is letterlijk een web van netwerken. Door externe links van andere online bronnen voor jouw blog aan te trekken, kun je jeGoogle-ranking aanzienlijk verhogen en meer verkeer naar de site trekken. Overweeg hiervoor een persberichten campagne of een gastpost op andere, meer gezaghebbende sites te verkrijgen!

Previous «
Next »