Waarom kiezen ondernemers voor financial lease?

  • Flex
  • Comments Off

Financial leasing: het is een vaak voorkomend begrip in de wereld van de ondernemingen, en het biedt tal van voordelen op uiteenlopende vlakken. Wat meer informatie over financial leasing, en waarom het zo’n voordeel biedt voor ondernemingen en zelfstandigen, is hier wel op zijn plaats.

Wat is financial lease?

Voor er echter meer informatie gegeven kan worden over wat financial leasing allemaal te bieden heeft, is het natuurlijk belangrijk te weten wat het is. Eigenlijk kan je financial leasing vergelijken met een soort huurkoop, of banklening. De zelfstandige betaalt een auto of bedrijfswagen in de vorm van een maandelijks bedrag, aan een maatschappij die de leasing uitgeeft zoals Msfinanciallease.nl.

Hierop gaat de maatschappij rente berekenen. Zodra de termijn van het leasecontract ten einde is, bezit de zelfstandige het voertuig. Als ondernemen de maandelijkse termijn laag te houden, kan je ofwel een slottermijn hanteren, ofwel een aanbetaling doen.

Waarom zou je kiezen voor een financial lease?

Nu duidelijk is wat een financial lease precies inhoudt, is het natuurlijk belangrijk te weten wat de voordelen precies zijn. Een overzicht is hier wel op zijn plaats:

1. Financieel interessant

Eerst en vooral kiezen zelfstandigen voor een dergelijke lease omdat ze dan kapitaal vrij kunnen houden om te investeren in de onderneming. Vaak willen ze hiermee ook een extra buffer behouden.

2. Fiscaal aantrekkelijker

Ook is een financial lease vaak fiscaal interessanter, aangezien het heel wat voordelen biedt in verband met belastingen.

3. Langere levensduur van het voertuig

Vervolgens is een financial lease interessant omdat zelfstandigen verwachten dat ze met het geleasede voertuig langer zullen kunnen rijden, dan de looptijd van het contract aangeeft.

4. Meer financiële zekerheid

Ten slotte, en dit is voor veel zelfstandigen de belangrijkste reden om een dergelijke lease aan te gaan, geeft het je financiële zekerheid. De te betalen kosten per maand liggen immers vast, en ook de rente is op voorhand duidelijk. Dit maakt het natuurlijk veel aangenamer en eenvoudiger om een investering te doen!

Financial lease bij Msfinanciallease.nl

Financial leasing is dus een interessante zaak voor heel wat zelfstandigen, zeker als men overzicht wil houden op de investering en wat men ervoor terug krijgt. Geld besparen en controle hebben over uitgaven zijn immers twee van de belangrijkste aspecten die bij het ondernemerschap komen kijken!

Previous «
Next »