Het ideale licht voor op kantoor

  • Flex
  • Comments Off

Op kantoor moet je goed en geconcentreerd kunnen werken, want alleen op deze manier bereik je het beste resultaat. Natuurlijk voorzie je iedere medewerker van degelijk kantoormeubilair dat optimaal is afgestemd op zijn of haar lichaam. Daarnaast is het van belang dat je zorgt voor een goede verlichting van de werkplek. Neem het lichtplan regelmatig door om te kijken of het nog up to date is. Zorg er daarnaast voor dat kapotte of ondeugdelijke verlichting zo snel mogelijk wordt vervangen. Niets is immers zo storend als een lamp die maar blijft knipperen. Je medewerkers raken hierdoor alleen maar afgeleid en blijven steeds meer op die lamp letten, terwijl ze hun tijd nuttiger kunnen besteden aan effectief werken.

Warme of koude verlichting?

Kies je voor nieuwe verlichting, bedenk dat van tevoren wat er precies nodig is en welke sfeer het licht moet uitdragen. Je kunt kiezen voor koude of juist warme verlichting. Bij koude verlichting moet je denken aan redelijk fel en wit licht. Dit kan zeer geschikt zijn voor op kantoor, omdat het zorgt voor goed overzicht en een heldere ruimte. Toch kan het ook zorgen voor een iets te steriel beeld en kan het mensen het idee geven dat ze bij de tandarts zijn. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want je wilt dat ze zich welkom en aangenaam voelen op het kantoor. Kies je voor koud licht voor de verlichting van de werkplek, zorg er dan voor dat het niet te helder is. Te fel licht kan namelijk hoofdpijn veroorzaken.

We zien dan ook steeds vaker dat er wordt gekozen voor warm licht. Deze variant zorgt voor een prettiger en meer huiselijk gevoel op de werkplek. Je medewerkers voelen zich in dit type licht vaak beter op hun gemak, waardoor het werk ze gemakkelijker af gaat..

LED lampen: een prima idee voor op kantoor

Is het tijd om de verlichting van de werkplek bij jou op kantoor aan te pakken? Dan is het een uitstekend idee om de ouderwetse TL verlichting te vervangen door LED lampen. Dit type lampen gaat veel langer mee dan oudere soorten lampen en is bovendien zeer energiezuinig. Een groot voordeel ten opzichte van de oude TL buizen op kantoor is dat LED lampen een constant licht uitstralen. Vanzelfsprekend is dat deze LED lampen verkrijgbaar zijn in zowel koele als warme varianten, zodat je altijd de perfecte variant vindt om jouw kantoor mee te verlichten.

Previous «
Next »