• Homepage
  • >
  • ondernemen
  • >
  • Huis kopen als ondernemer, hoe pak je dat aan? En wat zijn de huidige rentetarieven

Huis kopen als ondernemer, hoe pak je dat aan? En wat zijn de huidige rentetarieven

  • Flex
  • Comments Off

Huis kopen als ondernemer, hoe pak je dat aan?

Help, ik ben ondernemer en wil een hypotheek! Het is een veelgehoorde uitspraak van zelfstandig ondernemers. Als ondernemer is het soms vrij lastig een hypotheek af te sluiten. Je inkomen wisselt voortdurend en dit betekent dat je geen vast inkomen hebt. Hoewel dit als een drempel voelt, wil dat niet zeggen dat een hypotheek niet mogelijk is. Hoe koop je als ondernemer een woning en financier je deze tegen een aantrekkelijke rente?

Verzamel de benodigde documenten

Bij het kopen van een woning heb je als ondernemer een aantal documenten nodig: je jaarcijfers van de afgelopen 3 jaren evenals de aangifte inkomstenbelasting en je inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Ga langs bij een onafhankelijk hypotheekadviseur

Voordat je een bod uitbrengt op een woning, is het verstandig langs te gaan bij een onafhankelijk hypotheekadviseur. Deze persoon kan je adviseren en direct laten zien wat er financieel mogelijk is. Zorg daarom dat jouw financiële huishouding op orde is. Een bank kijkt niet alleen naar de afgelopen 3 jaren, maar ook naar de prognose voor de komende jaren.

Spaar geld voor een huis

Het kopen van een huis wordt steeds lastiger als je weinig spaargeld hebt. Daarom loont het altijd om geld apart te zetten om de aankoop van een woning te financieren. De kosten koper komen namelijk voor jouw rekening, net als de factuur van de makelaar en de notaris. Deze zijn niet langer mee te financieren in de hypotheek.

Vergelijk de rentetarieven

De rente op hypotheken is de afgelopen jaren flink gedaald. Zorg daarom dat je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt voordat je een hypotheek afsluit. Vergelijk de huidige rentetarieven eenvoudig via NIBC Direct.

Samen een huis kopen

Als ondernemer is het gemakkelijker om samen met je partner een huis te kopen. Wanneer jouw partner in loondienst werkt, verstrekt een bank vaak sneller een hypotheek. Zolang jouw bedrijf financieel gezond is en je hebt ook nog een partner die werkt, dan lukt het je zeker om een woning te kopen waar je met plezier in kan wonen.

Voor jou als zelfstandig ondernemer is het dus ook zeker mogelijk om in 2018 een huis te kopen. Laat je goed adviseren en ga voor een bedrijf met een gezonde groei! Dit maakt jou tot een aantrekkelijke partij voor hypotheekverstrekkers.

Previous «
Next »