3 tips bij het creëren van een duurzaam kantoorpand

  • Flex
  • Comments Off

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel voor veel bedrijven. Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar in veel gevallen ook nog eens voor de portemonnee. Het is dan ook slim om bij het creëren van een kantoorpand, duurzaamheid centraal te hebben staan. Je kunt er op meerdere manieren voor zorgen dat je een duurzaam pand creëert. Het voordeel is zelfs, dat het helemaal geen moeite hoeft te kosten om duurzaam bezig te zijn. We hebben 3 voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Als je deze tips toepast zul je merken dat het ontzettend makkelijk is. 

De juiste vloer

Bij het uitzoeken van een vloer zijn er meerdere dingen waar je op moet letten. De vloer moet natuurlijk wel functioneel zijn en passen bij de werkzaamheden. In veel gevallen is een gietvloer een goede optie. Deze vloeren zijn erg duurzaam en zien er ook nog eens goed uit, in bijna iedere ruimte kan een gietvloer geschikt zijn. Een groot voordeel van een gietvloer is dat ze makkelijk schoon te houden zijn.

Energie

Wanneer je denkt aan duurzaamheid en het milieu denk je al snel aan energie. Het is een beetje standaard maar er zijn een hoop bedrijven die hier nog niet op de juiste manier mee omgaan. Dit is ontzettend zonde want je kunt hier zonder moeite al duurzaam bezig zijn. Het begint natuurlijk bij het kiezen van je energieleverancier. Probeer een combinatie te vinden tussen groene stroom en een goede prijs, beide zijn belangrijk. Overweeg ook eens om bijvoorbeeld zonnepanelen te laten plaatsen of de muren te isoleren. Hiervoor is vooraf wel een behoorlijke investering nodig maar na een tijdje heb je dit weer terug verdient. Als het geld beschikbaar is, is dit zeker een aanrader. 

Duurzame meubels

Ook kun je kiezen voor duurzame meubels. Deze meubels worden steeds populairder, zowel voor bedrijven als voor consumenten. Bij duurzame meubels kun je bijvoorbeeld denken aan meubels van bamboe of gerecyclede materialen. Er zijn zelfs al hele webshops die alleen maar duurzame meubels verkopen. Let hierbij wel goed op de prijs. In sommige gevallen zijn de meubels namelijk een stuk duurder en in sommige gevallen juist veel goedkoper. Het leuk van duurzame meubels is dat ze vaak ook een unieke uitstraling hebben. Dit is voor veel mensen ook de reden dat ze kiezen voor deze meubels

Previous «
Next »