• Homepage
  • >
  • Auto
  • >
  • De voordelen van het leasen van een elektrische auto

De voordelen van het leasen van een elektrische auto

  • Flex
  • Comments Off
De voordelen van het leasen van een elektrische auto

Leaseauto’s zijn populair onder ondernemers

Een auto leasen is iets waar veel zzp’ers en ondernemers voor kiezen. De afgelopen jaren is er dan ook een groei te zien geweest in de lease van zakelijke auto’s. Vooral omdat leasen veel gemakken oplevert. Maar nog te vaak wordt er hierbij gekozen voor vervuilende benzine auto’s. Er zijn, vooral vanwege milieu en klimaat, goede argumenten om een elektrische auto leasen te gaan. Maar een elektrische auto leasen heeft nog wel meer pluspunten dan alleen het duurzame karakter van dit type auto’s. In dit blogartikel lees je waarom een elektrische auto leasen zo gunstig is. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor jezelf en jouw onderneming.

Belastingtechnisch voordelig autorijden

Aantrekkelijk aan een elektrische auto leasen, is dat je in belastingtechnisch opzicht er voordelig rijdt. De bijtelling van elektrische auto’s is gunstig. Je betaalt namelijk, hoewel de tarieven nog kunnen veranderen, vanaf januari 2020 slechts 8 procent (nu is dat nog 4 procent) bijtelling. Dat scheelt nogal vergeleken met het relatief hoge percentage van 22 procent dat je voor wagens die CO2 uitstoten moet neerleggen. Voor een auto die geheel elektrisch is betaal je voorts ook geen bpm en evenmin motorrijtuigenbelasting. Dat scheelt je als autorijder aanzienlijk in de portefeuille!

Hogere actieradius dan enkele jaren geleden

Waar het bereik van elektrische voertuigen enkele jaren geleden nog op 150 tot 200 kilometer per volgeladen accu lag, is deze afstand inmiddels flink hoger geworden. Een goede elektrische auto heeft tegenwoordig een actieradius van 450-500 kilometer. Genoeg dus om als ondernemer mee op pad te kunnen gaan voor langere ritten, zonder tussentijds te hoeven opladen. Dit is tevens een van de redenen waarom ook het kabinet elektrisch rijden toegankelijker wil maken.

Eén bedrag & geen benzine of diesel meer nodig

Een van de grootste plussen van een elektrische auto leasen is dat je één all-in leasebedrag betaalt waar alle onkosten inbegrepen zijn: de apk-kosten, het onderhoud, het huurbedrag, de verzekering en dergelijke. Je weet dus van tevoren precies wat je kwijt bent aan jouw elektrische voertuig. Verder ben je naast dit standaard bedrag alleen nog variabele kosten kwijt aan het opladen van jouw elektrische auto. Maar die kosten zijn erg laag, omdat je namelijk geen dure brandstof meer hoeft te tanken.

Grote keuze qua modellen en soorten elektrische auto’s

Wie een elektrische auto leasen heeft meer dan genoeg te kiezen. Anders dan enkele jaren geleden zijn er ruim voldoende modellen op de leasemarkt verkrijgbaar. Een geschikte elektrische wagen kiezen die aansluit op jouw specifieke wensen is dan ook een stuk gemakkelijker dan enkele jaren geleden. Oriënteer je op het ruime aanbod en lease ook een elektrische auto voor optimaal rijgenot.

Previous «
Next »