Help! Welke bedrijfsdeur past wél bij mij?

  • Flex
  • Comments Off
roldeur

U zoekt een nieuwe bedrijfsdeur voor uw bestaande of nieuwe pand. Hoe moeilijk kan het zijn? U informeert eens bij deze of gene of kijkt wat rond op internet en al snel blijkt: u heeft een “lastige inbouwsituatie”. Dit kon wel eens minder gemakkelijk zijn als u van te voren dacht. Misschien past de deur die u in gedachten had niet of wordt alles veel duurder omdat er aanpassingen gedaan moeten worden. Wat nu?

Wat zijn “lastige inbouwsituaties”?

Een standaard bedrijfsdeur is vaak een sectionaaldeur, ook wel roldeur genoemd. Deze deur past zeer goed in een ruimte met een vlak plafond, waarbij er voldoende ruimte is voor de plafondrails. Lastige inbouwsituaties zijn bijvoorbeeld ruimtes met een schuin plafond of ruimtes waarbij er achter de deur geen ruimte is voor de plafondrails, bijvoorbeeld omdat er installaties aanwezig zijn. Gelukkig zijn er voor de meest problematische inbouwsituaties oplossingen in de markt verkrijgbaar. We noemen de meest voorkomende situaties en de oplossingen die er zijn.

Schuin dak

Veel panden hebben een schuin dak. Niet ideaal voor een standaard installatie van een sectionaaldeur. De rails zouden daarbij horizontaal achter de deuropening gemonteerd moeten worden en zouden veel waardevolle hoogte wegnemen. Ook dient er een railsysteem gebouwd te worden dat onder het schuine plafond hangt. Zonde van de ruimte en eerlijk gezegd: niet zo’n mooi gezicht. Gelukkig kunnen veel sectionaaldeuren tegen een kleine meerprijs “daklijnvolgend” geïnstalleerd worden. De rails volgen dan het dak, dat achter de deuropening naar achteren omhoog loopt. In situaties waar dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat de deur onder de punt van het dak zit of bij een hellend dak, kan men kiezen voor de Compact sectionaaldeur. Deze deur vouwt zich op boven de deuropening en heeft hierdoor geen plafondrails nodig. Deze deur heeft geen enkele aanpassing of railconstructie nodig, alle ruimte in het pand blijft benut.

Geen ruimte direct achter de deur

Als er installaties of andere zaken direct achter de deur aanwezig zijn, kunnen de plafondrails van een standaard sectionaaldeur in de weg komen te zitten. Als er veel bovenruimte is, kunnen de rails (deels) verticaal gemonteerd worden (aan de binnenzijde van de gevel), zodat er minder ruimte achter de deur nodig is. De deur rolt dan eerst omhoog en daarna pas naar achteren, op een hoogte waarbij de deur geen installaties blokkeert.  Is er geen bovenruimte? Dan kunt u overwegen een ander type bedrijfsdeur te kiezen. Bijvoorbeeld een roldeur/rolluik of een schuifdeur. Ook kan de Compact bedrijfsdeur een optie zijn. Deze deur kan zelfs buiten de ruimte worden geïnstalleerd, zodat er geen centimeter ruimte verloren gaat binnen.

Weinig werkhoogte

Als u de volledige werkhoogte van uw pand nodig heeft, wilt u liever geen centimeters inleveren voor plafondrails van een standaard sectionaaldeur. In deze situaties werd er vroeger vaak gekozen voor een roldeur/rolluik of een schuifdeur. Met name de ouderwetse roldeuren hebben echter veel nadelen ten opzichte van sectionaaldeuren, ze zijn lawaaierig en niet goed isolerend.  Schuifdeuren zjin dan een prima alternatief, mits er de ruimte naast de deuropening is om de deur opzij te schuiven. Tot slot is ook hier de Compact bedrijfsdeur een optie, omdat deze nauwelijks ruimte achter de deur gebruikt.

Meer weten?

Compact bedrijfsdeuren zijn ontworpen door Rolflex en worden uitsluitend op maat geproduceerd in hun fabriek in Nederland. Het slimme vouwsysteem en de vele afwerkingsopties zorgen ervoor dat deze deur in vrijwel iedere situatie past. Bezoek www.rolflex.com voor meer informatie.

Previous «
Next »