• Homepage
  • >
  • werkplek
  • >
  • Waarom je als ondernemer acryl panelen in je assortiment moet hebben

Waarom je als ondernemer acryl panelen in je assortiment moet hebben

  • Flex
  • Comments Off
acryl panelen

Acryl panelen zijn geen glas, maar een kunststof die net zo transparant is als glas. Met een lichtdoorlaatbaarheid van 92%, wordt het wel voor dezelfde doeleinden gebruikt als dat glas wordt gebruikt. Het kan daarnaast namelijk ook in elk venster gebruikt worden. Plexiglas wordt ook wel eens acryl glas of perspex genoemd en is een stuk veiliger dan standaard ramen. Wil je weten  waarom je als ondernemer dit materiaal in je assortiment moet hebben? Lees dan snel verder.

Acryl panelen zijn ongeveer half zo licht als glas

Acryl panelen wegen ongeveer de helft van de standaard glassoorten die we kennen. Een plaat met een dikte van vijf millimeter weegt ongeveer 6 kilo. Een echte glazen plaat weegt al snel 12 tot 13 kilo. Als veel lichter materiaal wordt plexiglas ook vaak gebruikt voor toepassingen waarbij een besparing van het gewicht gewenst is. Denk hierbij aan ramen voor een caravan, maar ook aan douchedeuren of tuinspiegels.

Panelen van acryl zijn vele malen sterker dan glas

Plexiglas is eigenlijk kunststof en daardoor veel flexibeler en bestendiger tegen stoten dan echt glas. Het zal daarom minder snel breken. Een nog stevigere soort plexiglas is polycarbonaat. Deze variant wordt ook regelmatig gebruikt voor ramen van schuren en garages. Omdat het 250 keer zo sterk is als echt glas, is het vrijwel onbreekbaar. 

De isolerende werking van plexiglas

Plexiglas is stevig en ook duurzaam. Het laat weinig licht en UV-straling door. Ook houdt het goed de warmte binnen en de kou buiten. Het is goed te gebruiken bij allerlei weersomstandigheden. Ook buitenshuis is plexiglas ideaal. Het verkleurt, krast of breekt niet. Plexiglas is dus duurzaam, omdat het jarenlang mee gaat. 

Bestand tegen hitte en dus veiliger bij een eventuele brand

Mocht er brand uitbreken, dan wil je wel dat jouw huis daar zo veilig mogelijk op is ingericht. Ramen van echt glas zijn niet brandwerend te maken en zullen kapot springen bij hoge temperaturen. Plexiglas is echter wel bestand tegen brand. Op die manier verklein je de gevaren tijdens een eventuele brand en kun je gemakkelijk een veilige vluchtroute kiezen. Indien gewenst is plexiglas ook extra gehard en daardoor nog sterker dan dubbel glas. Zo ben je ook nog eens extra beveiligd tegen inbrekers.

Previous «
Next »