Zo wordt er gebouwd op een bedrijventerrein

  • Flex
  • Comments Off
bedrijventerrein

Wanneer huizen of kantoren worden gebouwd, zijn er vaak allerlei eisen met betrekking tot de verschillende mogelijkheden in uitstraling. De kleur, de vorm, alles wordt zo mooi mogelijk gemaakt. Op een bedrijventerrein is hier minder aandacht voor. Gebouwen moeten er daar nog altijd netjes uitzien, maar het gaat verder veel meer over de praktische eisen en wensen die voor het uiteindelijke gebruik van belang zijn. Een aantal van die eisen en wensen bespreken we in deze blog, dus lees gauw verder!

Gemakkelijk bouwen

Het begint vaak al bij het initiële ontwerp, waarbij het vaak belangrijker is om kosten te drukken dan om het mooiste gebouw neer te zetten. Een perfecte oplossing is dan om SAB Sandwichpanelen te gebruiken. Praktische, nette panelen waar zeer eenvoudig mee gebouwd kan worden. Zo blijven de kosten laag en ziet het geheel er alsnog erg netjes uit. Dat is ideaal voor bijvoorbeeld grote magazijnen, fabriekshallen of werkplaatsen. 

Routes

Veel bedrijven op een bedrijventerrein hebben baat bij zo efficiënt mogelijk ingerichte routes voor apparatuur, personeel en vrachtwagens of bestelbussen, om maar een paar voorbeelden te noemen. Iedere dag weer worden spullen in- en uitgeladen, worden halffabricaten van de ene ruimte naar de andere getransporteerd, of worden verkochte producten in dozen meegegeven aan de ophaalvrachtwagen van de koeriersdienst die deze producten bij de klant thuis aflevert. Wanneer er een bedrijfspand wordt gebouwd is het ontzettend belangrijk dat hierin rekening wordt gehouden met de dagelijkse gang van zaken, zodat dit zo soepel mogelijk verloopt.

Gebruiksgemak

Hoewel de routes in het pand hier een groot deel van uitmaken, zijn er ook nog andere aspecten aan het ontwerp en de bouw van panden op een bedrijventerrein die belangrijk zijn in het kader van gebruiksgemak. Dit kan iets simpels zijn als een grote roldeur, handig geplaatste verwarming of een vloer waarop je minder snel uit kunt glijden dan op een standaard betonnen ondervloer het geval zou zijn. Zo wordt het gebouw prettiger in gebruik!

Veiligheid

Natuurlijk moet er ook veilig gewerkt kunnen worden. Afhankelijk van de activiteiten die er in een ruimte plaatsvinden wordt daar altijd op een toegespitste manier rekening mee gehouden worden. Zullen er bijvoorbeeld chemicaliën verwerkt worden, dan zijn er voorschriften waar het gebouw aan moet voldoen in het kader van brandveiligheid en luchtkwaliteit. Meestal volgt er, nadat de bouw is afgerond, dan ook een inspectie om te controleren of de ruimtes daadwerkelijk aan de verplichte voorschriften voldoen. 

Previous «
Next »