Voordelen portofoons boven een mobiel apparaat

  • Flex
  • Comments Off
walkie talkie

Mobiele telefoons zijn het meest gedragen draagbare communicatieapparaat in de wereld van vandaag. Met tal van functies en verbeteringen zijn mobiele telefoons onmisbaar voor zowel werk als plezier. Ondanks de groeiende populariteit van mobiele apparaten, gedijt de traditionele tweerichtingsradio-interactie (walkietalkies) nog steeds en onderstreept het belang ervan. Maar als het gaat om walkietalkies, zijn er veel mythes, alsof ze complex zijn, duur, te veel stroom, enzovoort. Als gevolg van deze mythes houden veel instellingen zich, zonder de voordelen van walkietalkies te begrijpen, beperkt tot mobiele apparaten om hiaten te dichten. 

Groepscommunicatie

Als het gaat om de groepscommunicatie, zijn walkie-talkies populairder dan mobiele apparaten. Terwijl u elke gebruiker afzonderlijk moet bellen en ze vervolgens in een telefonische vergadering moet verbinden in het geval van mobiele telefoons, kunt u dit bij walkie-talkies met één druk op de knop bereiken. Bedrijven en instanties, zoals evenementenbeheer, politie, beveiliging en bouw, vinden walkie-talkies heel nuttig als het gaat om groepscommunicatie met mensen op verschillende locaties.

Budgetvriendelijk

Je hoeft niet per sé naar een fysieke winkel te gaan om een portofoon aan te schaffen. Je kan tevens portofoons online kopen. De kosten van walkietalkies zijn lager dan die van mobiele telefoons. Bovendien zijn er geen vaste maandlasten, servicecontracten en belminuten. Er is dus geen spanning over gespreksduur en rekeningen. Ook kunnen werknemers een radio delen, waardoor de kosten worden verlaagd door de verplichting om er één per werknemer uit te geven, te vermijden. Onder de noodsituaties valt het communicatienetwerk vaak uit. Mobiele telefoonmasten en vaste lijnen werken niet meer tijdens een noodgeval of ramp. Maar walkie talkies overleven zelfs de noodsituaties. Ze blijven werken onder de noodtoestand en bieden veel voordelen in die toestand, zoals dat er onmiddellijk verbinding kan worden gemaakt, alle werknemers tegelijk kunnen worden gecontacteerd en berichten binnen een mum van tijd kunnen worden afgeleverd.

Directe connectiviteit

Dit is het belangrijkste voordeel van het gebruik van een walkietalkie boven een mobiel apparaat. Met slechts een druk op de knop wordt uw verbinding tot stand gebracht voor communicatie, terwijl een gebruiker met de mobiele telefoon het nummer moet kiezen, moet wachten op de beltoon en op de ontvanger moet antwoorden voordat hij kan communiceren. Walkie-talkies zijn dus het belangrijkst wanneer de snelheid van connectiviteit erg belangrijk is en een prioriteit is. Ben je geïnteresseerd om werkkleding bedrukken? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link!

Previous «
Next »