Zakelijk lenen: zo vergroot je jouw werkkapitaal

  • Rogier
  • Comments Off

Met een zakelijke lening kun je snel jouw werkkapitaal vergroten. Investeer in de toekomst van jouw bedrijf. Ontdek hoeveel jij maximaal kunt lenen.

Een zakelijke lening of bedrijfslening is er speciaal voor voor ZZP-ers en ondernemers. Je gaat de lening dan ook aan op titel van je onderneming. Met een zakelijke lening kun je snel het werkkapitaal van je bedrijf vergroten, bijvoorbeeld voor de financiering van debiteuren en voorraden.

Zakelijke leningen zijn er in diverse soorten en maten. Het belangrijkste onderscheid wordt gemaakt op basis van de looptijd en de hoogte van het leenbedrag. Zo zijn er leningen met een leenbedrag vanaf € 2.000,- met een looptijd tot maximaal 6 maanden, maak ook leenbedragen tot € 2.500.000 met een looptijd tot 10 jaar.

Welke zakelijke lening bij jou past, is afhankelijk van het leendoel. Je moet echter ook aan de voorwaarden voorwaarden van de kredietverstrekker voldoen. Bij het aangaan van een bedrijfslening wordt op de volgende zaken gelet:

Hoelang bestaat de onderneming: sommige kredietverstrekkers hanteren een minimaal aantal jaren dat de onderneming ingeschreven moet zijn bij de Kamer van Koophandel.
De eigenaar en/ of de onderneming dient in Nederland te zijn gevestigd en ingeschreven.
Kredietverstrekkers hanteren soms een minimale omzetgrens die jaarlijks bereikt moet worden.
Met jaarrekeningen van de onderneming worden de resultaten gecontroleerd.

Bovenstaande criteria bepalen niet alleen of u de lening kunt krijgen, het bepaalt ook de rente die je gaat betalen. De vuistregel hierbij is ‘hoe kleiner het risico, hoe lager de leenrente. Bekijk hier verschillende aanbiedingen voor zakelijk lenen en vraag direct meer informatie aan.

Een zakelijke lening of bedrijfslening is wat anders dan een zakelijke hypotheek. Die laatste sluit je af voor het kopen van een bedrijfspand. Een bedrijfshypotheek sluit je voor een periode tot 20 of 25 jaar. Dit is korter dan voor een hypotheek voor een koophuis, waarbij de looptijd meestal 30 jaar is. De website www.hypotheek-rentetarieven.nl is een goed startpunt voor het sluiten van een hypotheek.

Previous «
Next »