Website maken: zelf doen of uitbesteden?

  • Rogier
  • Comments Off
zelf een website maken

Een website maken was vroeger iets wat de echte IT-er alleen deed: het was ingewikkeld en er werd vooral veel in codetaal geschreven om een leuke websitee voor je neus te krijgen. Tegenwoordig is het wel anders: er zijn veel mogelijkheden waarbij zelf een website maken ook steeds vaker een optie is. Is dit iets wat jij ook kunt of is uitbesteden beter? Hier vind je enkele mogelijkheden die van toepassing zijn.

Kant-en-klaar

Een website laten maken zal wellicht niet tot de mogelijkheden behoren als het budget beperkt is. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig veel websites waar je voor een klein bedrag templates kunt kopen. Hier zijn vaak instructies bij waar je met een template engine zoals bijvoorbeeld WordPress makkelijk je hele website kunt bouwen in een CMS waar je alle controle hebt. Het nadeel is dat je natuurlijk wel een omgeving hebt die niet de meest originele is, maar vooral snel en functioneel. Vooral bij een webshop kan dit erg handig zijn als je snel je zaakjes wilt regelen.

Vanaf het begin

Wat dacht je van zelf een website maken? Als je wat meer bekend bent met html code en programmeertalen dan is het zeker een goed idee om uit te voeren. Je weet hoe alle structuur werken en hebt de volledige controle over wat er gebeurt. Het kost natuurlijk een stuk meer tijd dan iets wat al klaar is, maar als je langer de tijd hebt om een goed begin te maken, dan moet je dat ook zeker doen. Het bespaart ook flink op de kosten.

Door een professional

Als je website vooral bedoeld is om als visitekaartje te dienen voor jouw bedrijf en je zelf niet erg bekend bent met het opbouwen van websites of het onderhouden van templates dan is het aanbevolen om dit uit te besteden. De website laten maken voor het bedrijf heeft als voordeel dat er door een ontwikkelaar goed gekeken wordt naar diverse zaken die erg belangrijk zijn voor de uitstraling. Je producten en/of diensten moeten duidelijk naar voren komen en de bezoeker moet aangetrokken worden om verder te lezen. Ook zoekmachine optimalisatie is een belangrijk onderdeel hierbij. Zelf een website maken is alleen aan te bevelen als je een goede ervaring hebt op dit gebied.

 

website laten maken

Previous «
Next »