• Homepage
  • >
  • overig
  • >
  • Zo ben je als ondernemer goed beschermd tegen criminaliteit

Zo ben je als ondernemer goed beschermd tegen criminaliteit

  • Flex
  • Comments Off

Wanneer je ondernemer bent en een eigen bedrijfspand hebt, is het zaak om dat pand goed te beschermen tegen criminelen. Wees jezelf ervan bewust welke gevaren er zijn, maar besef ook dat een honderd procent bescherming in feite onmogelijk is. De stelregel luidt dat wie ergens binnen wil komen, daarin uiteindelijk vrijwel altijd wel slaagt. Het is dan zaak om ervoor te zorgen dat er niets (of nauwelijks iets) te halen valt.

Een verankerde kluis

Je maakt regelmatig back-ups van je belangrijke bestanden? Check! Maar waar bewaar je die vervolgens? Wat als er brand uitbreekt of iemand er met de back-ups vandoor gaat? Door een goede brandveilige kluis te plaatsen, kun je veel problemen voorkomen. Het is dan wel zaak om die goed vast te zetten, zodat criminelen er niet mee aan de haal kunnen gaan. Hiervoor is het gebruik van chemische ankers een beproefde methode, want daarmee zet je de kluis echt muurvast op de vloer of tegen de wand. Een knappe inbreker die er dan nog in slaagt om het ding mee te nemen!

Beveilig je netwerk

Het merendeel van alle ondernemers krijgt vroeger of later te maken met cybercriminaliteit. Het is zaak om je netwerk goed te beveiligen tegen hackers. Ook hier geldt weer dat het aanbevolen is om zo veel mogelijk barrières in te bouwen, zodat men niet direct bij de meest essentiële gegevens kan komen. De zwakste schakel is echter altijd de mens die met het netwerk werkt. Investeer dus in het trainen van je medewerkers, zodat iedereen steeds alert is op de gevaren van cybercriminaliteit.

Brandveiligheid

Brand in je bedrijfspand kan fatale gevolgen hebben. Tegenwoordig gebruiken we steeds meer elektronica en daarin schuilt een gevaar. Verlaat je het pand? Zorg er dan voor dat zo veel mogelijk apparaten uitgeschakeld zijn en niet meer in verbinding staan met het elektriciteitsnet. Dit scheelt alvast een stuk. Plaats ook voldoende rookmelders en brandblussers. Vaak ben je hiertoe sowieso al verplicht op basis van je verzekeringspolis.

Lagere premie

Sommige maatregelen op het gebied van veiligheid vergen investeringen. Die verdien je echter op den duur weer terug, doordat je verzekeringspremie omlaag gaat. Wanneer je namelijk aan de verzekeringsmaatschappij kunt laten zien dat je extra maatregelen genomen hebt tegen inbraak of brand, zal men daaruit de conclusie trekken dat het risico op problemen lager is geworden. De premie kan dan omlaag.

Previous «
Next »