Waarom is een animatiefilm interessant voor jouw bedrijf?

  • Flex
  • Comments Off

Een bedrijf zoekt voortdurend naar nieuwe originele ideeën om bepaalde producten aan de klanten voor te stellen en om meer naamsbekendheid te verkrijgen. Steeds meer ondernemingen kiezen tegenwoordig voor een animatiefilm. Dit soort films zijn erg breed inzetbaar en de mogelijkheden zijn eindeloos!

Waarom is een animatiefilm zo interessant?

Een animatiefilm bestaat uit getekende of geanimeerde beelden die erg snel na elkaar afgespeeld worden. Het grootste voordeel van een animatiefilm is dat je de kracht van duidelijke visuele concepten combineert met korte teksten. Op deze manier kan je zelfs de meest ingewikkelde begrippen of producten op een heldere manier uitleggen. Je doelpubliek begrijpt duidelijk wat je bedoelt en zal de boodschap beter en langer onthouden. Bovendien is alles mogelijk met een animatiefilm. Als bedrijf bepaal je zelf welke boodschap je op welke manier wilt overbrengen. Je kan elk beeld precies ontwikkelen zoals jij dat wilt en je geeft je boodschap zo extra kracht.

Besteed voldoende aandacht aan de vormgeving van de film

Als je onderneming een animatiefilm laat ontwikkelen, is het belangrijk dat je de stijl van het huismerk respecteert. Probeer de kleuren zoveel mogelijk bij het logo te laten aansluiten en geef elke film op een gelijkaardige manier vorm. Op deze manier weet je doelpubliek meteen dat de film bij je bedrijf hoort en weten je klanten waar ze de voorgestelde producten kunnen terugvinden. Je hoeft een animatiefilm trouwens niet alleen te gebruiken om bepaalde artikelen te promoten. Je kan de film ook inzetten om je bedrijf voor te stellen, om een vacature uit te lichten of om een cursus te geven. Animatiefilms zijn breed inzetbaar en zijn op alle vlakken ontzettend efficiënt.

Een animatiefilm voor elk doel

Er bestaan verschillende soorten animatiefilms. Afhankelijk van de boodschap die je wilt overbrengen, kies je het best voor een bepaald type. Zo is een 2D-film bijvoorbeeld geschikt om ingewikkelde procedures of abstracte onderwerpen duidelijk uit te leggen. Een 3D-film wordt dan weer ingezet om nieuwe machines of producten op een heldere manier te visualiseren. Bedrijven die bepaalde technologieën aan klanten of investeerders willen voorstellen, kunnen voor een technische animatie kiezen. Dit soort film vraagt wel om enige technische voorkennis. Tegenwoordig maken ondernemingen trouwens ook steeds vaker gebruik van VR. Een VR-film is een unieke ervaring waarmee je jouw bedrijf op een zeer originele manier in de spotlights zet!

Laat je animatiefilm door een professionele en ervaren animatie studio ontwikkelen

Een animatiefilm is enkel efficiënt als de film door een professionele animatie studio ontwikkeld wordt. Een ervaren bedrijf weet hoe ze de film correct kunnen monteren en hoe ze de boodschap juist kunnen overbrengen. Een animatie studio zal eerst duidelijk met jou bespreken wat het doel en het doelpubliek van de video zijn. Op basis van deze informatie bepaalt de studio een strategie en stellen ze een script op. Als opdrachtgever moet je nauw betrokken zijn bij het proces. Jij moet grondig analyseren of de film bij jouw verwachtingen aansluit en of de video bij jouw doelstellingen past. Zodra je het voorstel goedkeurt, zal de studio het script naar pakkende beelden vertalen. Op deze manier ontstaat er een prachtige animatiefilm die jouw bedrijf een enorme boost zal geven!

Previous «
Next »