Het belang van goede webteksten

  • Flex
  • Comments Off

De teksten die op je website staan, ook wel content genoemd, zijn letterlijk de basis van je marketing. Het maakt niet uit op welke doelgroep jouw organisatie zich richt. Iedere potentiele klant gaat de website van jouw organisatie bezoeken om te kijken of jij de juiste partij bent om mee samen te werken.

Je wilt serieus genomen worden door je doelgroep, de teksten op je website moeten qua stijl en tone of voice naadloos aansluiten op je doelgroep. Een goede tekstschrijver weet jouw doelgroep te doorgronden en is in staat om hier de toon en boodschap op af te stemmen. Wil je het webteksten schrijven uitbesteden aan een content professional?

SEO zorgt voor meer bezoekers

SEO staat voor search engine optimisation, door je website op on-page en off-page factoren te optimaliseren, bemachtig je een hogere positie in Google. Veel organisch verkeer krijg je alleen als je met relevante keywords een hoge positie in Google hebt. Een constante stroom aan organische bezoekers is letterlijk de lifeline van je business.

Content is van essentieel belang bij zoemachine optimalisatie. Content is zelfs een van de belangrijkste ranking factoren voor Google. De teksten op je website moeten de vraag van de Googlegebruiker zo goed mogelijk beantwoorden. Een hoge positie in Google levert je letterlijk geld op. Hoe beter en vaker je gevonden wordt door je doelgroep, hoe meer traffic je genereert naar je website. En meer traffic betekent meer mogelijkheden tot conversie.

Goede webteksten zorgen voor meer conversie

De teksten die op je website staan hebben een grote impact op je conversiepercentage. Want iedereen die je website bezoekt beslist daar of ze wel of geen zaken met je gaan doen. Begrijpen voor wie je schrijft en je doelgroep met de juiste toon en boodschap benaderen is de sleutel tot conversie.

Zoek je een content specialist? Ga voor een langdurige samenwerking. Samenwerken met een professionele tekstschrijver in Groningen heeft voordelen.

  • Interviews worden korter
  • Teksten zijn sneller klaar
  • Teksten worden goedkoper
  • Teksten zijn meteen goed

 

Previous «
Next »