Logisitieke optimalisatie met behulp van een zijlader

  • Flex
  • Comments Off

Logistiek is een essentieel onderdeel van elk bedrijf dat producten of materialen verhandelt – en het is dan ook belangrijk dat deze factor zo goed mogelijk wordt uitgewerkt. Logistieke optimalisatie is de beste manier om méér te halen uit het transport en de opslag van goederen en producten.

Een van de maatregelen die je kan nemen om de logistiek van je bedrijf een niveau hoger te tillen, is het aankopen van zijladers. Wat meer informatie over zijladers, wat het zijn en wat de meerwaarde ervan is, is hier wel op zijn plaats!

Wat is een zijlader?

Zijladers zijn, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, een soort van heftrucks waarmee goederen en andere objecten in de lengte vervoerd kunnen worden. Een gewone heftruck kenmerkt zich door het laadgedeelte dat aan de voorkant van het voertuig zit, terwijl die zich bij een zijlader aan de zijkant bevindt.

De voordelen van een zijlader gaan ver. Een overzicht:

– Zijdelings goederen afnemen en wegvoeren

Het grootste voordeel van een dergelijke heftruck is dat producten en goederen gemakkelijk zijdelings kunnen worden afgehaald en weggevoerd. Dit is vooral belangrijk als er relatief weinig ruimte is tussen bijvoorbeeld rekken in een magazijn.

– Stabiliteit is troef bij een heftruck

Daarbij is deze variant nog een stuk stabieler dan een gewone heftruck. Hierdoor kunnen zwaardere lasten over een langere afstand worden vervoerd, terwijl het risico op vallen en ongelukken juist veel kleiner is.

– Meer mobiliteit dankzij een zijlader

Ten slotte biedt een zijlader het voordeel dat de bestuurder het voertuig bijna niet moet draaien in een magazijn. Doordat de laders zich aan de zijkant van de heftruck bevinden, is het mogelijk om goederen en producten ergens neer te zetten zonder al te veel ruimte in te nemen en zonder volledig te moeten draaien.

De beste logistiek oplossing voor een betere logistiek

Elk bedrijf dat meer wil halen uit het vervoer en de opslag van goederen kan baat hebben bij een dergelijke heftruck. De laders zijn niet enkel erg wendbaar, compact en stabiel, ze zijn ook nog eens in verscheidene formaten en types verkrijgbaar. Hierdoor is het voor iedere onderneming mogelijk om de beste logistieke oplossing te vinden voor een bepaalde situatie. De mogelijkheden online bekijken geeft je de kans om die beste optie te vinden, met als gevolg dat je de logistieke én het succes van je bedrijf meteen een stuk hoger kunt tillen!

Previous «
Next »