Zakelijke energie vergelijken

  • Flex
  • Comments Off

Energie vergelijken wordt niet alleen door particulieren gedaan. Ook als je een zakelijke energiecontract wilt is het mogelijk om energiecontracten te vergelijken. Voor MKB’ers en ZZP’ers kan het interessant zijn om te kiezen voor een zakelijke energiecontract in plaats van het particulier contract. Het is dan goed om voor beide soorten contracten een vergelijking te maken en te zien welke het beste bij je wensen aansluit.

Wat is zakelijke energie?

De energie die je verbruikt met een zakelijk contract is dezelfde energie als die je verbruikt met een particulier contract. Ook ontvangen zakelijke kleinverbruikers (MKB en ZZP) een maandelijks voorschotbedrag dat zij moeten betalen. Het voornaamste verschil zit in de hoeveelheid energie die zij verbruiken. Zakelijke kleinverbruikers verbruiken vaak meer energie dan huishoudens. Dit zorgt ervoor dat er meestal een grotere meter aanwezig is op het adres. Hierdoor betaal je een hoger bedrag aan netbeheerkosten. Doordat je meer energie verbruikt kan het wel verstandig zijn om te kijken naar de energietarieven. Je wilt namelijk niet te veel betalen.

Keuze tussen een particulier en zakelijk contract

Zakelijke energiecontract zijn niet altijd goedkoper dan particuliere contract. Het is daarom altijd goed om zowel zakelijke als particuliere energiecontracten te vergelijken. Het is daarom verstandig om ook advies in te winnen bij het energie vergelijken. Als je ZZP’er bent kun je namelijk de BTW aftrekken van de energiekosten bij de boekhouding. Alleen hier zitten wel een aantal voorwaarden aan. Het is goed om deze even op te zoeken of na te vragen bij je boekhouder.

Zakelijke energiecontracten vergelijken

Heb je een bedrijf dat veel energie verbruikt, dan is het financieel gezien ook verstandig om energie te vergelijken. Je wilt namelijk niet te veel betalen voor je energie en zeker als je veel verbruikt kan een voordeliger contract een mooie besparing opleveren. Bij het energie vergelijken is het goed om ook de voorwaarden te bekijken. De voorwaarden van zakelijke contracten kunnen namelijk verschillen van de voorwaarden van particuliere energiecontracten en je wilt niet op het eind van je contract hierdoor verrast worden.

Previous «
Next »