Het kiezen van een goed kassasysteem voor je winkel  

  • Flex
  • Comments Off

Om je winkel optimaal te laten functioneren is een geavanceerd kassasysteem onontbeerlijk. De tijd, dat de kassa bestond uit een telraam en een geldlade, ligt inmiddels ver achter ons. Het afrekenproces kan je veel meer bieden dan alleen uitrekenen wat de klant dient te betalen. Het vertelt je immers veel: wat de klant heeft gekocht en waar, wat zij aan aanverwante artikelen heeft meegenomen en wat niet, of er nog voldoende voorraad in de winkel aanwezig is om klanten tot je volgende levering te kunnen bedienen en ga zo maar door.

Meten is weten

De mogelijkheden die een winkel kassasysteem biedt om jouw werk uit handen te nemen zijn legio. Hoewel we in een sterk gedigitaliseerde samenleving leven, zal het je verbazen hoeveel werk je nog handmatig verricht. Meestal niet omdat je daarvoor gekozen hebt, maar simpelweg, omdat je het zo gewend bent of het ooit zo geleerd hebt. Daardoor laat je onbewust mogelijkheden onbenut om niet alleen je eigen werk te vereenvoudigen, maar ook om de prestaties van jouw bedrijf te verbeteren. Een dooddoener wellicht, maar wel één die hout snijdt: meten is weten.

Ook voor de horeca

Ook een kassasysteem voor de horeca biedt steeds meer mogelijkheden tot een efficiënte bedrijfsvoering. Het ideale systeem is gemakkelijk in het gebruik en geeft je medewerkers het juiste gereedschap in handen om het de gast naar de zin te maken. Kijk eens kritisch naar je eigen werkmethodes: hoeveel verschillende excel-files heb je nu in gebruik, misschien noteer je de meeste voorraden nog steeds handmatig en maak je je wekelijkse bestellingen op gevoel. Het juiste kassasysteem kan je van allerlei informatie voorzien.

On en off-line

Steeds meer ondernemers verkopen hun artikelen niet alleen meer in een fysieke winkel, maar leveren ook via het internet aan hun klanten. In de huidige economie stelt de klant dan ook meer eisen aan beschikbaarheid en voorraadbetrouwbaarheid. Door zowel offline als online verkopen via de kassa te laten lopen, weet zowel de klant als jij altijd of artikelen naar keuze beschikbaar zijn. Door de klant persoonlijk te benaderen, denk aan loyaliteitsprogramma’s of VIP voordeel, creëer je een klantenkring waar je veel over weet. Via het winkel kassasysteem kun je verzamelde kennis gebruiken om je klant beter te bedienen. Dit leidt niet alleen tot hogere klanttevredenheid, maar zorgt er ook voor dat jij jouw aanbod, online en offline, optimaal op de vraag kunt laten aansluiten.

Ondersteuning

Of je nu een winkel kassasysteem zoekt of een kassasysteem voor de horeca, kies in ieder geval voor een aanbieder die jou voldoende ondersteuning biedt. Op die manier kun je de software zo inzetten dat jouw bedrijfsvoering er optimaal profijt van heeft

 

Previous «
Next »