Creëer thuis de ideale werkplek

  • Flex
  • Comments Off

De tijd dat de meeste werknemers ’s morgens met hun broodtrommel achterop naar hun werk fietsten, ligt achter ons. Vanuit de huidige technologische mogelijkheden ontstaan flexibele werkplekken, zowel binnen bedrijven als in zogenaamde office hotels.Ook kiezen steeds meer mensen, als zelfstandige of in loondienst, ervoor om (gedeeltelijk) vanuit huis te werken. Hoe creëer je binnenshuis de ideale werkplek?

Ongestoord

Werken vanuit huis heeft veel voordelen. Denk alleen al aan de tijd die je dagelijks uitspaart aan vervoer. Daar komt nog bij dat bepaalde zorg- of huishoudelijke taken gemakkelijker te combineren zijn met je werk. Tegelijkertijd ligt daar een gevaar op de loer: hoe zorg ik ervoor dat ik op mijn thuiswerkplek zonder teveel afleiding kan werken?
Sommige huizen beschikken over een extra kamer die je hiervoor in kunt richten. In andere situaties zul je zo’n ruimte zelf moeten realiseren, bijvoorbeeld door het gebruik van een room-divider of tactisch opgestelde kasten. Belangrijk is vooral dat je goede afspraken maakt met je huisgenoten over waar je werkt en in hoeverre je voor hen beschikbaar bent. Je werkplek dient direct toegankelijk te zijn, zodat je niet dagelijks veel tijd kwijt bent aan het organiseren van de ruimte. Voldoende en overzichtelijke opbergruimte is hierbij cruciaal.

Lichtinval

Bekijk de ruimte die je voor je werkplek kiest kritisch op lichtinval. Werken met het juiste licht scheelt je energie en bevordert je werkresultaat. Vergelijk de lichtinval gedurende de dagdelen dat je thuis zult werken. Kies een goede bureaulamp, zodat je ook op donkere dagen voldoende licht hebt om te werken. Daarnaast is het zaak om daglicht te filteren. Bij werkplekken die ingericht worden door professionals wordt om die reden vaak gekozen voor rolgordijnen.

Ideaal

Met rolgordijnen kun je de lichtinval in een kamer zelf regelen. Op rolgordijnwinkel.nl vind je een mooi assortiment aan zogenaamde semi-transparante rolgordijnen: een ideale oplossing voor jouw thuiswerkplek. Door zowel de lichtinval als wat er buiten gebeurt te filteren, zul je niet snel afgeleid worden. Omdat je wel contouren ziet van wat er buiten gebeurt, heb je ook niet het gevoel dat je opgesloten zit. Deze rolgordijnen zijn in veel verschillende kleuren leverbaar, levering aan huis is snel en gratis: een aanrader dus! Vergeet tenslotte de bureaustoel niet. Een stevig, op maat in te stellen exemplaar komt je fysieke gesteldheid en je productiviteit ten goede. En nu eens kijken hoe het je gaat bevallen om vanuit huis te werken.

Previous «
Next »