Zorgtoeslag voor ondernemers

  • Rogier
  • Comments Off
Zorgtoeslag voor ondernemers

Ben je recent gestart als ondernemer of ben je inmiddels al enkele jaren onderweg? Het is financieel niet altijd eenvoudig om de eerste jaren door te komen. Je hebt het lef gehad om je vaste baan op te geven en je eigen knaken te verdienen. Toch is de praktijk soms weerbarstig waardoor het soms flink bikkelen is om aan het einde van de maand wat geld over te houden. Gelukkig denkt de overheid met je mee en is er ook zorgtoeslag voor ondernemers. Wanneer kom je als ondernemer in aanmerking voor zorgtoeslag voor ZZP’ers en aan welke voorwaarden moet je voldoen? 

Voorwaarden zorgtoeslag

Zorgkosten zijn duur, denk bijvoorbeeld aan de zorgpremie die je betaalt, maar ook het eigen risico dat in rekening wordt gebracht. Zorgtoeslag is een tegemoetkoming in je zorgkosten. In Nederland heb je recht op zorgtoeslag als je aan een aantal voorwaarden voldoet: 

– Je bent 18 jaar of ouder en je woont en/of in Nederland. 
– Je bent verzekerd via een Nederlandse zorgverzekeraar. 

Uiteraard speelt ook in je inkomen als ZZP’er een belangrijke rol, maar hier gaan we in de volgende alinea verder op in. 

Toetsingsinkomen 2019

Of jij recht hebt op zorgtoeslag voor ZZP’ers? Dit heeft alles te maken met het inkomen dat je binnenhaalt. Zonder toeslagpartner mag je maximaal € 29.500,- verdienen om zorgtoeslag te ontvangen. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van hoe hoog je inkomsten exact zijn. Met toeslagpartner mag je niet meer dan € 38.000,- verdienen om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag. Uiteindelijk bepaalt het verzamelinkomen de hoogte van de zorgtoeslag. 

Zorgtoeslag aanvragen

Het aanvragen van zorgtoeslag voor ondernemers doe je gemakkelijk zelf via de site van de Belastingdienst. Uiteraard kan je hiervoor ook een bureau of boekhouder inschakelen, maar daar moet je vrijwel altijd voor betalen. Het is daarom voordeliger om het zelf te doen. Maak online een proefberekening en ontdek of jij recht hebt op zorgtoeslag.

Previous «
Next »