Tips voor het veiliger maken van je kantoor!

  • Flex
  • Comments Off

Ieder bedrijf beseft maar al te goed dat het van essentieel belang is om die efficiënt, overzichtelijk en geordend te maken – maar ook veiligheid is een essentiële factor, vooral als het gaat om ondernemingen of magazijnen waar met veel mensen en bijvoorbeeld gevaarlijke machines wordt gewerkt.

Als je jouw kantoor extra veilig wil maken, dan is het zeker en vast de moeite waard om op zoek te gaan naar de voorzieningen die je daarbij kunnen helpen. Het onderstaande overzicht geeft enkele prachtige voorbeelden!

Enkele handige tips om je kantoor veiliger te maken

1. Installeer slagbomen

Veel bedrijven beschikken over een magazijn voor de opslag van goederen en producten en vaak is dat een plaats waar heel wat mensen, heftrucks en andere voertuigen elkaar passeren. Eigenlijk kan zo’n magazijn een beetje vergeleken worden met de openbare weg – en dat is precies waarom slagbomen zo’n goed idee zijn. Slagbomen geven je de kans om duidelijk aan te geven waar toegang niet toegelaten is en waar wel. Op die manier maak je het voor al je werknemers veel veiliger!

2. Ruim je kantoor eens goed op

Vervolgens is het altijd een goed idee om je kantoorruimte een goede schoonmaakbeurt te geven. Rondslingerende spullen zoals werktuigen en ander gereedschap zorgen er niet alleen voor dat je bedrijf minder efficiënt werkt, het beïnvloedt de veiligheid van je magazijn of kantoor ook negatief. Gooi alle spullen die je niet nodig hebt weg en orden de spullen die je wél houdt – en voor je het weet is je kantoor zoveel veiliger!

3. Installeer extra camera’s

Een andere goede manier om de werkplaats een stuk veiliger te maken is door camerabewaking te plaatsen. Dergelijke camera’s geven je de mogelijkheid om een extra oogje in het zeil te houden tegen diefstal van kostbare producten en goederen. Bij grote bedrijven komt interne diefstal nogal vaak voor – dus extra maatregelen treffen zal de veiligheid van je onderneming alleen maar ten goede komen!

4. Een EHBO kit

Ten slotte is het ook een slim idee om een basis EHBO kit op de werkplaats te houden. Op die manier kan er, in geval van een ongeluk of verwondingen, altijd worden ingegrepen door een opgeleide werknemer of zorgverlener. Daarbij zijn ook bijvoorbeeld een blusdeken en brandblusser een goede investering. Het is wel van belang dat de werknemers precies weten hoe ze deze moeten gebruiken, teneinde een veilige werkomgeving te creëren!

Previous «
Next »