• Homepage
  • >
  • werkplek
  • >
  • Met de juiste bescherming tegen zon en verblinding is werken op kantoor gemakkelijker

Met de juiste bescherming tegen zon en verblinding is werken op kantoor gemakkelijker

  • Flex
  • Comments Off
werken op kantoor

De inrichting van de werkruimte speelt een niet te onderschatten rol bij motivatie en prestatie, maar ook bij de werksfeer. Dit geldt zowel voor het kantoor in het bedrijf als voor de huiselijke werkplek. Intussen werkt een groot deel van de mensen op computers en doen ze op kantoor bijna al hun werk op een computerscherm. Een goed anti-verblindingsscherm bij het raam is daarom een must, want alleen zo kun je ervoor zorgen dat het schrift op schermen gemakkelijk gelezen kan worden. Er is een hele reeks mogelijkheden voor zonwering, zoals jaloezieën, verticale lamellen en plisségordijnen: deze houden niet alleen de verblindende stralen van de zon efficiënt buiten, maar scheppen ook een zakelijke sfeer die afleiding tegenhoudt. Bovendien zijn ze al lang heel stijlvol, decoratief en kleurrijk, zodat het thuiskantoor zijn huiselijke sfeer behoudt. De juiste vormgeving van de ramen speelt hier een belangrijke rol.

De werksfeer is van buitenaf zichtbaar: verticale jaloezieën

Een lamellengordijn is veel meer dan een bescherming tegen de zon en vreemde blikken: Als lamellen gordijnen voor de ramen hangen, kun je al van verre zien dat er een kantoor achter zit. En toch bieden de verticale houten jaloezieën echt betrouwbare bescherming tegen de zon en het uitzicht. Dankzij de draaibare lamellen kan het daglicht traploos gericht en gedoseerd worden, afhankelijk van de intensiteit en de lichtinval. Met een verticaal rolgordijn wordt de kamer goed verlicht met het beschikbare daglicht, terwijl het beschermt tegen verblinding als de zon laag staat en rechtstreeks in het raam schijnt. Tegelijk biedt het bescherming tegen de hitte van de zonnestralen zonder de kamer te verduisteren.

Bovendien biedt het lamellengordijn voldoende privacy en beschermt het tegen nieuwsgierige blikken. Moderne lamellen gordijnen zijn al lang niet meer alleen grijze kantoor muizen: met een gordijn van verschillende lamellen kan de lichtrichting van moderne kantoren net zo natuurlijk worden afgezet als in woonkamers gebruikelijk is. De keuze aan materialen, stoffen en dessins is groter dan ooit tevoren. Terwijl vroeger in kantoren en openbare ruimten vooral gedempte kleuren werden gebruikt, zijn nu ook pastel- of fel gekleurde tinten mogelijk. Speciale vormen kunnen ook vrij geconfigureerd worden als ruimteverdelers volgens de overeenkomstige afmetingen.

Vouwgordijnen voor privacy en lichtwering

Als plisségordijnen gebruikt worden als privacy- en lichtwering, kan men in werk- en kantoorruimten zowel decoratieve als functionele aspecten laten meespelen. Vooral in de varianten “doorschijnend” en “halftransparant” bieden ze een ondoorzichtige vensterbescherming zonder de lichtinval van buiten helemaal tegen te houden. Vooral voor de werkplek aan het scherm zijn plisségordijnen heel geschikt: Zelfs met ramen op het zuiden houden ze de stralen effectief tegen om de monitor te verblinden, zodat geconcentreerd werken mogelijk is. Ze kunnen gebruikt worden voor de actieve verlichting inrichting van het hele kantoor en hebben naast hun zuiver functionele aspect ook een heel mooi decoratief aspect.

Rolgordijnen en jaloezieën in bijpassende kleuren

Rolgordijnen en jaloezieën kunnen met veel effect in het thuiskantoor gebruikt worden, vooral als ze punten kunnen scoren met hun kleurigheid. Zo zijn oranje en geel een goede keuze in de studeerkamer, die een stimulerende en geconcentreerde atmosfeer geven. Vooral als de ramen van de werkkamer of het kantoor op het noord oosten of noorden gericht zijn, komt er weinig natuurlijk licht in de kamer. Om deze kamers toch licht en helder te doen lijken, maken rolgordijnen en jaloezieën in lichte en zonnige kleuren ze vriendelijker.

Als de ramen echter naar het zuiden gericht zijn, zijn verblinding en bescherming tegen de zon van groot belang. Als de zonnestralen ongehinderd door de ruiten vallen, warmen ze niet alleen de kamers merkbaar op, maar verblinden ze ook met hun helderheid en verhinderen ze probleemloos lezen en werken aan het beeldscherm.

De lichtinval kan soepel geregeld worden, vooral met de dubbel lopende rolgordijnen: De afzonderlijke stroken schuiven over elkaar en bieden, met hun wisselende transparantie, ook volledige privacybescherming naar behoefte.

Previous «
Next »