• Homepage
  • >
  • werkplek
  • >
  • Waar moet je aan denken als je een kantoorruimte gaat huren

Waar moet je aan denken als je een kantoorruimte gaat huren

  • Flex
  • Comments Off
kantoor te huur amsterdam

Als je een eigen bedrijf hebt, zul je vaak starten vanuit huis. Dit moet natuurlijk wel te combineren zijn met de bedrijfsvoering, maar elk startend ondernemer zal de uitgaven zo laag mogelijk willen houden. Er komt echter een moment waarbij werken vanuit huis gewoon niet handig meer is. Zeker als je personeel moet gaan aannemen wordt het tijd voor een goede werkplek. Echter zien we ook vaak dat mensen op zoek naar naar een werkruimte om privé en werk beter gescheiden te houden. Als je namelijk vanuit huis werkt, kan dit nogal eens door elkaar heen lopen. Het vinden van de juiste ruimte voor jou gaat echter verder dan de Google zoekopdracht ‚kantoor te huur Amsterdam’ in te typen.  Wat er allemaal nog meer bij komt kijken lees je hieronder.

Zet als eerste voor jezelf op een rijtje wat je wensen zijn

Voor je begint met het zoeken naar een bedrijfs- of kantoorruimte is het belangrijk dat je voor jezelf op een rijtje hebt wat je nou eigenlijk nodig hebt. Daarbij moet je denken aan een aantal factoren., zoals bijvoorbeeld de oppervlakte. Deze hangt enorm af van de branche waar jij je in bevindt, en voor hoeveel mensen je kantoorruimte zoekt. Hou er rekening mee dat je normaliter zo tussen de 7 à 12 m2 moet rekenen per persoon. Daarnaast is het goed om na te denken over wat voor soort kantoorpand je nodig hebt. Is een open kantoorvloer perfect of heb je juist afzonderlijke kantoren nodig? Waar ga je eventueel parkeren? Wil je een volledig gemeubileerd kantoor of richt je liever zelf in? Er zijn dus flink wat mogelijkheden waar je rekening mee moet houden.

Het budget bepaalt

Alles staat en valt natuurlijk met het budget dat je beschikbaar hebt. Voor je een kantoorruimte gaat huren moet je exact weten wat de kosten zijn en hoe je dit gaat betalen. De meeste ondernemers houden een grens aan van maximaal 10 % van de omzet. Wanneer je kantoorruimte gaat huren is het slim om een contract af te sluiten voor een korte tijd, bijvoorbeeld per maand of maximaal per jaar. Mocht je dan, om wat voor reden dan ook, toch weer moeten verkassen, dan zit je niet aan een ellenlang contract vast.

Locatie

Waar jij kantoor wilt houden is ook belangrijk in je overweging. Aan verschillende locaties zitten ook verschillende prijskaartjes: voor een A locatie betaal je eigenlijk altijd de hoofdprijs. Als je budget niet zo ruim is, dan is een bedrijventerrein een betere optie. Hier kun je voor een lager bedrag vaak vrij grote bedrijfsruimtes huren en je kunt meestal gebruik maken van allerlei handige voorzieningen zoals schoonmaakservice, snel internet en parkeergelegenheid. Natuurlijk moet je ook nadenken over de bereikbaarheid. Vooral wanneer je klanten wilt ontvangen is het handig om een centrale positie te hebben, bijvoorbeeld aan de rand van het centrum.

Previous «
Next »